Cat dureaza o imbratisare

Cat dureaza o imbratisare

Chiar, cat? Depinde cat vrei sa simti caldura celuilalt si sa experimentezi sentimentul acela de siguranta, placere, abandon asumat, daruire … si multe altele. Cand un australian, Juan Mann, a inceput pentru prima data sa ofere imbratisari gratuite strainilor intr-un mall din Sydney, pe 30 Iunie 2004, a fost nevoie de 15 minute pana cand cineva a acceptat prima imbratisare.

Imaginile cu Mann in plina actiune au devenit instant hit-uri pe Youtube in 2006 cu peste 50 de milioane de vizionari. A fost prezent in Oprah’s Show si a scris chiar si o e-carte gratuita: „Ghidul ilustrat al imbratisarilor gratuite”.

Insa nu i-a fost chiar simplu la inceput. Campania a pornit-o din nevoia sa disperata de a fi imbratisat intr-o perioada grea din viata sa. Iar cand absolut fara motiv i s-a intamplat ca cineva sa-l imbratiseze pe strada s-a simtit drept cel mai important om de pe pamant. De cat de putin avem nevoie ca sa fim fericiti!

In Octombrie 2004 politia i-a spus ca trebuie sa se opreasca, pe motiv ca Mann nu are o asigurare de raspundere civila de 25 de milioane de dolari pentru actiunile sale. Mann si cei ce-l insoteau au intocmit o petitie pentru a incerca sa convinga autoritatile ca trebuie lasat in continuare sa isi desfasoare campania fara asigurare. Petitia a strans peste 10.000 de semnaturi, iar lucrul acesta a induplecat autoritatile sa-l lase sa ofere in continuare gratuit imbratisari. (sursa foto: www.oprah.com)

Comentati?