Aventura

„Am plecat în această aventură pentru 9 luni de zile, și iată, astăzi s-au împlinit 3 ani de când umblu și învăț, de când încerc să cunosc lumea și pe mine, de când pedalez Americile, bucățică cu bucățică.

Am plecat din pasiunea pentru aventură dar a fost și un gest rebel de a lăsa departe tot ceea ce cunoașteam și pe toți cei pe care îi cunoșteam. Terminasem o universitate bună din Canada, dar nu am vrut un job de birou bine plătit într-o corporație americană. Am vrut ceva simplu și am vrut adevăr la nivel personal. Am fugit de tot și am avut parțial dreptate să o fac. Unele lucruri se rezolvă doar atacându-le direct, dar lecțiile din ultimii ani îmi sunt capitale pentru viitor. Cât despre avuții materiale, mă mulțumesc în continuare cu cele câteva lucruri care-mi încap în coburile de la bicicletă și caut experiențe și amintiri, locuri și mai ales oameni.

Omenie, omenie, omenie și dragoste de viață, asta rețin în primul rând. Restul e tăcere și o mare poftă de a descoperi și alte regiuni ale lumii, de a împărtăși cu voi din făinoșenia vieții și de a continua să o explorez sub mai multe fațete.

Vă mulțumesc pe această cale tuturor celor care m-ați ajutat și care mi-ați fost aproape în acest timp, chiar dacă departe fizic. Aventura vieții continuă, până la capăt, oricare ar fi el, iar după Ushuauia, abia aștept să-mi revăd familia și amicii. Va fi un timp numai bun de sintetizat și plănuit alte isprăvi.” – Radu Păltineanu

Comentati?