Spirala mortii

spirala mortii Stim cu totii ca furnicile sunt una dintre speciile cele mai interesante si misterioase de pe planeta. Dar stiati ca furnicile sunt sinucigase?

Fara un motiv aparent, formeaza o spirala si alearga in ea continuu pana cand mor de epuizare. Spirala mortii lasa in urma o groaza de cadavre ce continua sa se roteasca, pana un grup de furnici se rupe si se desparte de grup.

Acest fenomen, cunoscut sub numele de „dansul furnicilor”, „cercul mortii furnicilor” sau, initial, „moara mortii” (sau spirala mortii) a fost prima data studiat stiintific de catre un psiholog american Teodor Schneirla in 1944.

Spirala mortii sau furnici sinucigase

Una dintre referintele comune pentru acest fenomen straniu si trist deopotriva este atribuita unui naturalist american William Beebe, care a observat prima data, iar ulterior a si descris acest fenomen, in Guyana in 1921. Armata de furnici, miscandu-se intr-un cerc cu o circumferinta de 365 de metri; au fost necesare cate 2,5 ore fiecarei furnici pentru a finaliza bucla. Moara a continuat timp de doua zile, pana cand cele mai multe dintre ele au murit.

Comentati?