Felicitari de Craciun

christmas1Am facut si anul asta … felicitari de Craciun. Ma rog, ale mele sunt atipice si, mai ales!, foarte noi. Noi pentru ca felicitarea ce se trimite in aceasta perioada este foarte veche. Sau, mai corect spus –
nascuta mai devreme.

Felicitarea de Craciun a implinit anul acesta 171 de ani. Inceputurile ei s-au bazat pe vesnica noastra scuza: lipsa de timp. Eu am ales anul acesta sa fac (desi nu am facut asta niciodata!) felicitari handmade folosindu-ma de ceva carton, niste panglici, un pic de lipici sclipici, cateva stickere cu desene de sezon, mult drag si un picut de imaginatie. Postasul va suna (intotdeauna de doua ori! 🙂 ) la usile catorva prieteni dragi cu surprizele. Sper ca ei sa se bucure macar cat m-a bucurat pe mine procesul creatiei. Unora dintre ele le-am facut si poze si voi posta (poate) un album cu ele.

In 1843 Henry Cole s-a trezit coplesit de prea multa munca si si-a dat seama ca nu e chiar singur in treaba asta … dar trebuia sa trimita macar cateva randuri apropiatilor.

Fondator si director al Victoria and Albert Museum, dar si favoritul de incredere al Printului Albert, Cole a fost implicat in aproape toate artele majore, in design si in proiecte educationale in Londra.

Ideea de a trimite mesaje la sfarsitul anului dateaza din vremuri pagane, dar in primii ani ai domniei Reginei Victoria era un obicei practicat in principal sub forma unor elaborate scrisori.

Cumparati felicitari (daca sunteti profund neindemanatici) si trimiteti-le celor dragi. Scrieti cateva cuvinte din inima si va garantez ca vor fi mai pretioase decat orice alt cadou cumparat. Un pic de magie din suflet nu strica niciodata si veti fi uimiti sa descoperiti ce efect au!

Seasons Greetings(Seasons Greetings: A Christmas card depicting Pieter Bruegel’s Hunters in the Snow)

Comentati?