Memoria

stillhereCat de volatila si de nedemna de incredere este memoria! Cat de naivi suntem sa depindem de un atat de fragil si temperamental mecanism pentru a ne pastra cele mai importante evidente intregi si nealterate … Pentru ca – n-am sa va mint – eu depind de maleabilitatea ei de a toca sau nu unele documente …

Un comentariu pe “Memoria

  1. Iulian Florea

    - Edit

    Reply

    Nu o judeca. Pe memorie, zic. Caci memoria-i fara de vre-o vina. Buclucasa este acea zona tampon dintre memorie si partile din creier responsabile cu actiunile constiente (si, uneori, si cele ale inconstientului). Este dovedit stiintific: absolut toate informatiile care ajung a fi inregistrate in creierul nostru, in urma procesului evolutiv, nu dispar! Sunt foarte bine stocate. Toate! Absoluuuut toaaaate! Doar ca memoria, sau mai bine spus exercitiul nostru prin care „scoatem din sertare” si readucem la suprafata acele informatii, este anevoioasa, depinde de fiecare individ in parte, depinde de practica re-aducerii aminte, depinde de multe.
    Asadar, daca in copilarie ai citit vre-un text in japoneza si cu traducerea aferenta, fii sigura ca daca acum s-ar deschide mai bine si mai eficient zona tampon, iti vei reaminti clar si perfect acel text.
    M-am transformat aici, in acest comentariu, intr-un avocat al memoriei. Si asta pentru ca sunt sigur ca dreptatea e de partea memoriei.

Comentati?