Primul cadou

Primul cadou de ziua mea a venit ieri. Un bun si drag prieten, stiind ca maine nu are acces la net, a vrut sa nu rateze ziua si mi-a facut de ieri prima urare si primul cadou. Dar bijuteria asta trebuie sa fie cadou pentru voi toti. Va invit sa o ascultati si s-o dati mai departe daca ati batut ritmul cu varful papucului, sau poate cu degetele in jurul mouse-ului.

„Încă o filă de arheologie muzicală:

„Rattlesnakin daddy” este compoziția lui Blind Boy Fuller, născut în anul 1904 sau 1907(?) și plecat de la cele lumesti în primăvara anului 1941. Fulton Allen (pe numele său real) a înregistrat această piesă în anul 1935, în New York.

Specifica regiunii Piedmont, tema a fost preluată de la mult mai celebrul Eugene „Buddy” Moss (1914-1984) care o înregistrase cu doar un an înainte tot in New York, pe 8 August 1934, având un text diferit și purtând numele „Dough Rolling Papa”.

Am ascultat pentru prima dată această melodie în vara anului 1999, cântată de către Vali Racila – „Sir Blues” și „Whiskey” Lorance.” – Blue Monday Ministers

Comentati?