Poti gasi lumina in intuneric?

Poti gasi lumina in intuneric? Agbogbloshie este o suburbie a Accra, Ghana, cunoscuta drept destinatie pentru exportul (legal dar mai ales ilegal) de deseuri electronice – e-waste provenit din natiunile industrializate. Adesea mentionat ca un „teren de deseuri digitale” milioane de tone de e-waste sunt procesate in fiecare an in Agbogbloshie.

Procesarea deseurilor electronice reprezinta o reala amenintare pentru sanatatea muncitorilor din Agbogbloshie. Fumul eliberat de arderea plasticului si metalului folosit in electronice este un amestec de chimicale si cancerigene extrem de toxic. Muncitorii inhaleaza adesea plumb, cadmiu, dioxine, furani, ftalati si materiale ignifuge bromurate. Expunerea la acest fum este periculoasa in special pentru copii pentru ca aceste toxine sunt cunoscute c a inhiba dezvoltarea sistemului reproductiv, nervos si a creierului.

Sodoma si Gomorra, catalogat drept short mood-documentary este o parte din material documentarului german „Die Kinder der Toxic City” filmat cu Jürgen Steiger si Christian Bock in Ghana.

„Can Light Be Found in the Darkness?” luat din coloana sonora a „21 Grams” de Gustavo Santaolalla – muzician argentinian, compozitor de film si producator ce a castigat doua Academy Awards pentru scenariu original doi ani consecutiv (pentru Brokeback Mountain in 2005 si Babel in 2006).

Comentati?