Oglinda

„Cookies (45) – Oglinda

Trecu pe lângă oglindă în fugă, aproape alergând. Un colţ fluturat de palton, văzut cu coada ochiului o făcu să stea pe loc, apoi o întoarse din drum. Era ceva acolo. Se aşeză în faţă oglinzii, la distanţă de vreun un metru, încercând să vadă ce anume ce îi atrăsese atenţia, de ce se oprise şi ce anume ar fi trebuit să vadă. Prin spatele ei sau ocolind-o treceau oameni nepăsători sau grăbiţi, râzând sau preocupaţi. Femei fluturau rochii şi bluze, se întindeau umeraşe, se strigau nume, o după-amiază normală de cumpărături într-un mare magazin obişnuit.

Şi totuşi…Ştia că undeva este sau trebuie să apară ceva total nepotrivit în cadru, o stridenţă flagrantă, vreun amănunt subit, o discrepanţă ca imaginea unui un bărbat care face sex cu ghete în picioare sau ca un rânjet ivit brusc în paradis.

Rămase aşa un timp, atentă, iscoditoare, privind magazinul din oglindă, du-te-vino-ul dintre rafturi, freamătul mărunt, zgomotele difuze ale caselor de marcat. Geanta îi alunecă de pe umăr, îndoi mâna din cot încercând să-i prindă şi să-i potrivească cureaua şi dintr-o dată sesiză dezacordul.

Era ea. Cu geanta pe brat, dreapta şi nemişcată în mijlocul oglinzii, stand pe loc, în timp ce viaţa curgea în jurul ei prin toate părţile. – Foto Bucu Schite&Umbre” – Dana Hering (pe care o gasiti cu tot cu … prajiturelele ei aici: https://mycookies.blog/)

Comentati?