Ce faci cand cazi

Ce faci cand cazi

Am cazut ca cei mai multi dintre voi, de multe ori. Prabusindu-ma ori doar alunecand … incet, aproape insesizabil, pe-o panta pregatita chiar de mine. Unele caderi mi le-am asumat. Altele nu. Nici pe cea de-acum. Dar ma macina gandul ca trebuie sa o las sa treaca, simplu. Si cum cu cat e mai simplu cu atat e mai complicat … desigur ca nu reusesc. Nu reusesc nici macar sa-mi imaginez cum va fi.

Numai ca „a nu reusi” nu-mi este deloc convenabil. Si nu face parte din vocabularul meu, din viata mea. Chiar si cand am fost jos, am visat la ceva mare. Asta fac acum. Dar renuntarea la durere nu se obtine doar visand, ci numai in clipa in care incepi sa si faci, atunci cand trebuie sa te concentrezi pe jocul tau pentru a nu ajunge tarata de picioarele celorlalti.

Treptat, viata mea va incepe sa se conjuge in jurul a ceva mult mai important decat o iubire, o casa sau un oras. Daca atunci cand esti doborat si spui ca nu ai facut un anume lucru – esti jos si oricum ai pierdut totul, ce sens ar mai avea sa spui o minciuna – si tot nu esti crezuta … nu-ti ramane decat sa te smulgi din neputinta de-a cara cu tine bagaje mult prea multe de sentimente, dorinte, de trecut si sa te detasezi de tot ce nu-ti foloseste. Ce simt acum nu are nimic comun cu blazarea ori resemnarea, dar nici confuzie nu mai este. E doar durere deocamdata. Insa cred ca stiu ce trebuie sa fac iar ceea ce-mi doresc va veni pe langa aceasta.

Fara depresie. Fara niciun pic de disperare. Fara nerabdarea care m-a insotit si mi-a schingiuit toata tineretea, din care mi-a mai ramas ingrozitor de putin: o viata! (fotografie laurghita)

8 comentarii pe “Ce faci cand cazi

  1. Si eu cand am fost jos tot la mare am visat… azuriul nesfarsit, valurile clipocitoare, briza racoroasa si soarele reflectat de spuma valurilor… 😀

    1. acolo vin! treaba ta … mai incurajeaza tu pornirile astea si „azuriul nesfarsit, valurile clipocitoare, briza racoroasa si soarele reflectat de spuma valurilor” scrie pe mine … acum, sincer, io ma gandeam la maldive 😀

  2. Ce faci când cazi? Cauti un punct de sprijin si te ridici. Sau, nu. Dacă nu trebuie neaparat, stai acolo, jos, până când te ridică ceva sau cineva. Pentru că, intotdeauna, viața îți dă un imbold să te ridici.

Comentati?