Ajutorul e bine sa-l ceri, si va veni, de-acolo de unde nu-i nici cel mai mic dubiu ca ai putea fi refuzat. Ca in filmul de mai jos. Un film despre incercarea de supravietuire a un pui si reusita unui discurs elocvent impotriva vanatorii fara a fi nevoie sa descrie uciderea pentru a-si spune puctul de vedere.
Nu este un documentar si nici genul de film dragut pentru copii facut, de obicei, la Hollywood. Acest film este regizat de francezul Jean-Jacques Annaud si este bazat pe romanul lui James Oliver Curwood scris in 1916 despre aventurile traite in British Columbia in 1853.
Mama unui pui de urs este ucisa de o avalansa de pietre in timp ce incerca sa scoata niste miere dintr-un stup de albine. Puiul ramas orfan rataceste singur in pustietate. Dupa mai multe aventuri micutul isi gaseste un protector de nadejde intr-un urias grizzly care a fost impuscat in umar. Puiul ii linge ranile si cei doi devin de nedespartit. Uriasul il introduce in ceea ce insemna viata de urs: pescuitul, urmarirea si vanarea unui ren, si punerea la pamant a unor copaci in incercarea de cucerire a unei ursoaice. Puiul trebuie apoi sa faca fata unor vanatori si unei pume amenintatoare.
Aveti mai jos varianta scurta, doar o farama din aventurile micutului. Are toate semnele unui clasic. Laudat de organizatiile pentru drepturile animalelor pentru respectul pentru integritatea tuturor speciilor, filmul reuseste sa-si expuna elocvent punctul de vedere impotriva vanatorii fara sens a animalelor salbatice, fara a fi nevoie sa arate uciderea. In schimb, sunt subliniate legaturile ce leaga lumile umane si animale impreuna.
Daca aveti o ora si jumatate libera urmariti filmul intreg. Este absolut minunat!
Glazen Oog
- Edit
Foarte frumos clipul!
Totusi, cred ca „(mama tot mama!)” trebuie inlocuit cu (tata tot tata!)… 😀
Lucia Reich
- Edit
Mea culpa! Tata, tot tată! 😀 Pupici!
Cer cu soare
- Edit
Sau prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte 🙂
Filmul lui Jean-Jacques Annaud este o realizare cinematografică de excepţie despre singuratate, nevoia de afecţiune şi protecţie, rapacitatea umană şi mai ales suferinţa animalelor ucise şi haituite în propriul areal.
http://www.youtube.com/watch?v=eNNn3_kDje4
Lucia Reich
- Edit
Mulţumesc, Cer cu soare, pentru lămuriri 🙂 Filmul e minunat în varianta asta, scurtată, când prietenul la nevoie se cunoaşte şi totul se termină cu bine.