Orasul de hartie

Orasul de hartie

Sunt animatii care iti fac inima sa tresalte de bucurie. Nimic altceva nu pare sa ofere aceeasi uimire copilăreasca. Probabil ca a vedea imposibilul facut posibil in fata ochilor tai sau poate miscarile simple, fluide ale obiectelor… Nu stiu, dar scurt metrajul animat al lui Maciek Janicki este extraordinar de frumos si cred ca si cumplit de migalos de realizat.

Aceasta delicata animatie urmareste incantatoarea ridicare si crestere a unei fragile metropole ale carei cladiri, masini, copaci, semafoare, pescarusi, copaci, toate sunt facute din hartie, iar strazile sunt pavate cu hartie, desigur.

Surprinsa de catre un nevazut elicopter, povestea se desfasoara pe drumuri sinuoase, prin paduri si printre munti in plina formare. Paper City creste intr-un mod fluid, cu zgarie-nori rasarind din pagini doar pentru a se narui, rida si cuta usor inapoi la orizontala. Paper City – de Maciek Janicki. Ia locul cel mai confortabil din casa si bucura-te ca Maciek creeaza si distruge o metropola de hartie in fata ochilor tai.

Si acum urmariti-l si incetinit; mi se pare chiar si mai frumos:

Comentati?