Ce poti face cu o carpa de bucatarie?

Ce poti face cu o carpa de bucatarie?

Urmariti clipul video. Apoi povestiti, dati link-ul mai departe sau pur si simplu copiati textul si trimiteti-l mai departe! Acest lucru ar putea salva o viata!

Niciodata nu mi-am inchipuit ca o carpa de bucatarie umeda (poate fi oricat de mare atat timp cat acopera oala) poate stinge un incendiu intr-o tigaie pe care o acopera!

Desi are numai 30 de secunde, acest filmulet dramatic vorbeste despre cum trebuie stins un foc ce apare intr-o bucatarie. Demonstratia este facuta la o Scoala de Pompieri, cu o tigaie adanca pusa pe foc. La sfarsitul filmului un expert, instructor al trupelor de pompieri, purtand costum de protectie si folosind o ceasca de circa 200 de gr arunca apa pe focul produs de arderea grasimii de la o distanta de circa 3 m. Incendiul rezultat va va atrage atentia la fel cum le-a fost atrasa si elevilor de la Scoala de Pompieri.

Apa aruncata, mai grea dacat grasimea ce arde deja, se lasa in partea de jos a vasului incins si se incalzeste la randul ei instantaneu (foc sus, grasimea incandescenta la mijloc, foc jos de la aragaz). Aburul rezultat, cu un volum mult mai mare decat apa lichida, are o forta exploziva uluitoare si arunca uleiul aprins in sus si in afara. In camp deschis acesta ar deveni o minge incandescenta cu un diametru de circa 9 m generand o explozie ce se aseamana ca aspect cu o mica explozie nucleara. In interiorul limitat al unei bucatarii mingea de foc loveste cu putere si distruge plafonul si intreaga incapere.

Este interzis sa aruncati cu zahar sau faina peste grasimea incandescenta. O singura astfel de ceasca, aruncata peste grasime, creeaza o explozie ce are puterea a doua dinamite.

Acest clip (publicitar) are un mesaj extrem de important. Priviti-l si nu uitati ceea ce vedeti! Spuneti intregii familii, prietenilor, cunoscutilor despre acest filmulet. Stiind ce au de facut le-ar putea salva viata la un moment dat!

Comentati?