Tatuaje

OK, sunt de acord ca am fost cu totii tineri si rebeli, in regula? Nu am imbatranit ci doar m-am maturizat. Un pic. Sunt lucruri insa pe care, oricat de rebela as fi fost, nu le-am facut si asta nu doar pentru ca adolescenta mi-am inceput-o inainte de ’89. Nici astazi, de-as avea 18 ani, nu le-as face. De exemplu, fara tatuaje pentru nimic in lume. Din mai multe motive, marea lor majoritate avand legatura cu ego-ul de leoaica. Dar si pentru ca atunci cand depinzi de … altcineva, orice se poate intampla. Ca in povestea urmatoare:

„Abia implinisem 18 ani si m-am mutat cu iubitul meu. In timp ce el era la munca, impreuna cu prietena mea cea mai buna am crezut ca va fi extraordinar daca ne-am face cate un tatuaj. Am mers la un micut – dar faimos – salon local, si cu ochii mari si mainile tremurande am rasfoit catalogul. Si la un moment dat l-am vazut! Erau acolo, parca special rezervate pentru noi: caractere chineze ce semnificau „norocos” si „rebel”. Chiar am facut glume, spunandu-ne ca suntem „Norocoasele rebele” sau „Norocul rebelului”. Apoi am hotarat ca fiecare va alege un cuvant, iar prietena mea a ales „Norocoasa” scris mai jos de talie, pe sira spinarii la o palma deasupra osului sacral. Eu am ales aceeasi pozitionare, caractere chinezesti, si cuvantul „Rebela”.

Cea care ne-a facut tatuajele a trebuit sa se opreasca de nenumarate ori pentru ca eu ma gadil si mi-a fost aproape imposibil sa stau nemiscata. La un moment dat, exasperata, mi-a spus chiar ca daca nu ma potolesc va aduce pe cineva sa ma tina nemiscata. Am mai chicotit o data si-apoi m-am calmat. Dupa ce totul a fost spus si facut am tras concluzia ca experienta a fost chiar una placuta, iar acum eram „Norocoasele Rebele”.

Au trecut anii, vreo opt mai exact, si intr-o zi, insarcinata fiind, ma aflam in cabinetul unui doctor pregatindu-ma sa fac o ecografie, am ridicat bluza si am suflecat-o apoi am lasat pantalonii atat cat sa las cuibul bebelusului meu neacoperit; eram cu spatele si doctorul (am uitat sa va spun, era chinez) mi-a observat dovada tineretii mele rebele si a inceput sa rada. L-am intrebat ce-i asa de distractiv iar el m-a intrebat care e povestea tatuajului. I-am spus povestioara si a inceput din nou sa rada; si-a pus bratele pe umerii mei si mi-a spus: „Imi pare rau dragalaso dar inseamna „hot” nu „rebel”.

Am simtit ca lesin si m-am asezat pe scaun. Nu mi-a venit sa cred ca m-am branduit cu eticheta de hoata vreme de 8 ani fara sa stiu. Inutil sa spun ca regret acum perioada mea de rebeliune din tinerete”.

Comentati?