Lacate si poduri

Pe 28 Mai citeam pe site-ul europafm o poveste cu lacate si poduri. Da, bine!, si iubiri – „Primăria Sibiu a primit o sesizare de la Direcția Județeană de Cultură în care i se cere să îndepărteze așa-numitele „lacăte ale iubirii” prinse de Podul Minciunilor. (…) În următoarele două-trei săptămâni, îndrăgostiții sunt așteptați să-și recupereze lacătele. După acest interval, angajații primăriei vor trece la demontarea lor.”

Lasand la o parte faptul ca unii isi declara iubirea si ii marcheaza prezenta punand un lacat pe Podul Minciunilor (numai mie mi se pare o tampenie?) si ca nu trebuiau lasati sa „agreseze” estetic primul pod de fonta din Romania, ce dateaza din 1859 (potrivit legendei, daca spui o minciuna, cade podul, deci daca nu a cazut inseamna ca ai de si-au pus lacatele acolo n-au mintit?! Chiar asa naivi suntem?!!?) explicatia acestei decizii e ceva … „Măsura este necesară pentru a nu ajunge într-o situatie similară celei din Paris, unde, anul trecut, o parte din grilajul de pe Pont des Arts s-a prăbușit sub greutatea „lacătelor iubirii”, a explicat primărița Sibiului, Astrid Fodor.” Adica asa de multi sunt cei ce ar vrea sa-si declare iubirea pe Podul Minciunilor?!

Si DA!, administratia Parisului da jos 45 de tone de lacate de pe Pont des Arts. Au ales sa scoata grilajele cu totul, le vor da la topit si vor face din ele un monument al dragostei. Asteptam cu interes sa vadem ce vor realiza.

Pont-des-Arts-ClaudePont des Arts. Imagine de Claude Attard

Comentati?