Salonul nr. 6

„Am trait recent o senzatie stranie, cufundata fiind in intuneric, intr-un fotoliu comod. Eram la avanpremiera productiei TVR „Salonul nr. 6″, o ecranizare dupa nuvela lui Cehov, dramatizarea apartinandu-i lui Vitalie Lupascu, care semneaza si regia.

Dan Astilean, Razvan Vasilescu, Constantin Dinulescu, Mihai Dinvale se transforma cu mare iscusinta actoriceasca in acele personaje ce devin punctele luminoase ale unui univers straniu in care se intampla sa luceasca, fie si de la o distanta mai mare, si alte astre.

Suntem la sfarsitul secolului al XIX-lea, intr-o lume lipsita de actiune, o lume bolnava, vietile tuturor se agata de intrebari si de raspunsuri care nasc mereu si mereu alte intrebari, dramele lor se intrepatrund izbindu-se pe alocuri de momente tulburatoare de luciditate, durerea miroase a sange si a moarte, umorul are un gust amar … nimic nu e simplu. Multa filosofie, cugetul fiecaruia e pus la indoiala, destinele tuturor se rostogolesc in nimcnicie.

Si cum urmaream eu tacuta si oarecum emotionata aceasta alegorie deloc usor digerabila, mi-am dat seama ca la ora de difuzare a acestei ecranizari, mai precis luni, 27 aprilie, ora 20:10, pe TVR2, Oana Zavoranu isi va expune, pe un alt post tv, o noua pereche de chiloti. Cehov nu are absolut nicio sansa, dar absolut nicio sansa in fata ei.” – Natalie Ester

Casa de Producție TVR prezintă cea mai recentă premieră, producție proprie, adaptarea pentru televiziune a nuvelei lui A.P. Cehov. Producția SALONUL NR. 6 va fi difuzată în premieră la Televiziunea Română în data de 27 aprilie 2015, de la ora 20.10, la TVR 2 și TVR HD şi pe TVR+.

În reluare:
TVR 2 – Marți, 28 aprilie, ora 12:10.
TVR HD – Marți, 28 aprilie, ora 14:00.

Salonul nr. 6 de Anton Pavlovici Cehov

Traducerea: Alexei Mateevici
Regia artistică şi scenariu: Vitalie Lupaşcu

DISTRIBUŢIE:
Raghin – Dan Aştilean,
Gromov – Răzvan Vasilescu,
Hobotov – Gavril Pătru,
Nikita – Ion Haiduc,
Dariuşca – Natalie Ester,
Mihail Avereanovici – Mihai Dinvale,
Moiseica – George Lungoci,
Nebunul orb – Constantin Dinulescu,
Ţăranul fără simţuri – Cristian Toma,
Nebunul Funcţionar – Mihai Răducu,
Mamă copil – Amalia Ciolan,
Primarul – Bogdan – Ghiţulescu,
Poetul (Puşkin) – Ioana Visalon,
Doctorul tânăr – Mihai Răzuş

salonul nr 6

Comentati?