Record mondial la 200 de metri

record mondialCharles Eugster este un britanic ce a alergat 200 de metri in sub un minut. Noul record mondial – de 55.48 – l-a doborat pe cel stabilit anterior de catre americanul Orville Rogers in martie 2013. Voi in cat timp alergati douasute de metri?

L-am gasit pe Charles Eugster intr-un video pe YouTube cu o prezentare de-a sa la Ted Talk. Isi exprima parerea despre imbatranire, despre speranta de viata crescuta dar complet ratatata de certitudinea faptului ca imbatranirea vine la pachet cu boli si degenerare, consecinte inevitabile ale inaintarii in varsta. Isi exprima convingerea ca a imbatrani frumos este ceva la care trebuie sa muncesti.

Dupa o viata intreaga ca dentist, si a consecintelor obisnuite ale unui stil de viata sedentar interesul lui pentru sport a crescut iar dupa saizeci de ani s-a hotarat sa preia fraiele. S-a inscris in competitii de canotaj la categoria 60 de ani; a castigat peste 100 de medalii in diferite categorii. Pe la 80 de ani a observat ca incepe sa piarda masa musculara si ca avea ceva surplus de greutate asa ca s-a implicat intr-un regim de consolidare a corpului antrenandu-se cu un fost Mister Universe. Astfel i-a inceput cariera in competitii de bodybuilding si fitness cu si mai multe succese. La 89 a gasit o noua atractie: alergarea. Iar noul record vine la 95 de ani!

Pe site-ul sau spune: o batranete frumoasa cere munca, dieta si exercitii. Uriasul potential mental si fizic al varstnicilor ramane neexplorat. Trupurile pot fi reconstruite la orice varsta si pot fi pregatite pentru o noua viata, iar o batranete frumoasa si sanatoasa este realizabila si posibila, asta nu trebuie sa fie un record mondial, ci normalitate.

Comentati?