Anii ’50 la Paris

gallieraO expozitie extrem de interesanta ce se desfasoara la Paris este „Les Années 50: La Mode en France 1947 – 1957” ce este gazduita de Palais Galliera. Mai dureaza pana pe 2 Noiembrie 2014, deci inca mai aveti timp sa ajungeti s-o vedeti daca aveti drum la Paris.

Galliera este un mic muzeu ce are doar expozitii temporare. Fiecare incapere se axeaza pe un aspect diferit al modei – de la rochii de mireasa haute couture la costume de baie.

Desi e complicat de citit informatiile ce sunt pozitionate la baza podiumurilor pe care sunt expuse creatiile si sunt scrise numai in franceza sper sa nu fie un impediment major.

Expozitia se axeaza pe deceniul ce a urmat furorii create de colectia Dior’s New Look. La numai patru ani dupa aceasta importanta colectie, Dior a acaparat 49% din exporturile modei franceze.

Lilly Daché, modista si designer francez in anii ’40-’50 spunea: „Le glamour est ce qui motive un homme à demander le numéro de téléphone d’une femme” adica Glamour-ul e cel ce motiveaza un barbat sa-i ceara unei femei numarul de telefon.

galliera3

galliera2

Comentati?