Cand nu poti fi doar spectator

Manifestarile sportive au adus intotdeauna in afara de competitia, in sine, si momente absolut memorabile despre care nu prea vorbeste multa lume, desi asta inseamna sportul in primul rand – fairplay.

Antrenorul echipei de schi-fond a Canadei, Justin Wadsworth, urmarea finalul cursei pe care sportivii antrenati de el o ratasera (fusesera eliminati in timpul cursei de sprint). Se afla alaturi de ceilalti oficiali cand sportivul rus, Anton Gafarov, dadea semne a avea mari dificultati: cazuse de doua ori, un strat de material se desprinsese de pe unul dintre schiuri si i se incolacise in jurul piciorului. „Parca era un animal prins in capcana. Nu puteam sa stau si sa nu fac nimic”, a spus antrenorul canadian.

123

Astfel de curse se decid la zecimi de secunda iar sportivul rus avea deja un handicap de 3 minute, dar incerca cu disperare si din toate puterile sale sa termine cursa. Nu mai avea decat cateva sute de metri. Justin Wadsworth a luat unul dintre schiurile de rezerva aduse pentru sportivii sai si a fugit pe circuit.

jo2

Gafarov l-a vazut, a inteles ca vine sa-l ajute, s-a oprit, iar Wadsworth a ingenucheat langa el. Totul s-a petrecut fara sa se scoata niciun cuvant. I-a inlocuit schiul stricat, iar rusul si-a continuat cursa spre linia de sosire. Totul a durat numai cateva secunde.

jo3

„Voiam sa treaca linia de sosire cu demnitate” a spus Wadsworth, care nu este la prima fapta de acest gen. Anul trecut a mai ajutat un sportiv rival: i-a oferit un bat suedezului Emil Johnsson care la Soci a castigat bronzul. (photos: © wpmedia-games.canada.com; © thestar.com)

Comentati?