Profil online

Eu cred ca e gresita teoria. Adica sunt oameni care-si creeaza cu atentie un profil doar pentru online? Deloc! Vor sa para altceva decat sunt, vor sa induca in eroare dar sunt convinsa ca cine sunt cu adevarat iese la suprafata mai devreme sau mai tarziu.

2 comentarii pe “Profil online

  1. Teoria nu este nici gresita nici corecta. Este partial gresita sau partial corecta, in functie de inclinarea filozofica a fiecaruia.
    Eroarea porneste de la faptul ca se considera ca profilul online are scopul de a arata caracterul persoanei. FALS! Profilul online are menirea de a arata INTENTIILE persoanei si poate sa coincida UNEORI cu caracterul.

  2. Judecata mea este urmatoarea: intotdeauna sunt rezervat in privinta unui profil online sau a unui CV. De ce? Pentru ca acestea sunt intotdeauna subiective.
    Ma uit in oglinda din baie si imi vad subpleoapele usor vinetii. „Eh, e becul slab!” imi zic. „Trupu-mi este inca sanatos, caci el imi reflecta bunatatea sufleteasca.” Iar aceasta din urma idee este singura pe care o scriu in profilul meu (subiectivitatea mea a nascut deja un fals).
    Nu sunt putini cei care-mi spun, mai pe ocolite mai pe de-a dreptul, ca sunt un om slab si ca am renuntat sa mai lupt pentru mine, batandu-mi astfel joc de potentialul meu. „Ce stiti voi!”, gandesc eu. „Sunt un om cu capul pe umeri si stiu ce vreau de la viata.” Aceasta din urma idee e singura pe care o trec in profilul meu ( subiectivitatea mea continua sa emita falsuri)
    Asadar, cam asta gandesc eu despre profilurile online. Si, uneori cu voie, rece si calculat, „trantesc” dinaintea unui astfel de „profil” o vorba sau o fraza care sa-i scurtcircuiteze pe moment ratiunea, lasandul astfel prada doar propriilor sale instintcte, furii, nivel de educatie si toleranta. Reactia pe care o va avea va face cat mii de adevaruri pe care nu si le-a trecut in profilul sau subiectiv.
    Am abordat si eu aici, in comentarii, tema profilului online, asa cum este sugerat si in textul de inceput al postarii Luciei, si cum a fost continuat si de catre ante-vorbitorul meu. Dar cred ca tema de gandire a acestui material este alta : singuratatea. Onlineul are marele avantaj ca-ti ofera timp sa-ti construiesti replici destepte sau inteligente. Iar cand ai dubii, google-ruirea este doar la un click distanta, solutia salvatoare venind instantaneu. Taoate astea fiind stiute doar de catre tine, titularul profilului online. Dar oare, in realitatea cea adevarata, vei mai fi acelasi om capabil, cult, integru si de succes?! Eu cred ca nu. Si mai cred deasemeni, ca 99% dintre online-isti au aceasta problema. Iar in timp, socializarea virtuala rasplatindu-i cu dezamagiri si esecuri, vor sfarsi intr-o singuratate tragica.
    Nota: aceste randuri au fost scrise de catre mine – un om integru, sufletist, mediocru cu aspiratii spre „mai invatat”, tolerant si cu un dram de intelepciune (uite na, cate lucruri subiective insirat-am doar intr-o singura fraza! Deja imi creste pipota descoperindu-ma asa de cool. O sa adaug asta, negresit, la profilul meu online.)

Comentati?