In August

In august, Romania se intoarce acasa …

… linistita se intoarce, cu viteza legala se intoarce ca sunt pline drumurile de radare in calea ei: 50 in localitate si 100 in afara, asta ii e viteza; ca nu vrea sa aiba probleme …

Din Spania si Italia cel mai ades, mai rar din alte parti, romanii adauga masina dupa masina dupa masina si iar masina; se face o conducta de masini. Conducta intra prin vama, pe la Nadlac si Bors cel mai ades, si se pierde departe pana pe drumuri prafuite de tara. „Conducta” asta are viteza legala, dar in interiorul ei circula Romania cu viteze ametitoare. Cu sute de dor la ora circula.

In august Romania e habauca de dor. Un an de zile departarile i-au batatorit mainile, i-au pus cearcane si i-au strepezit dintii. In august Romania isi ia concediu si vine acasa.

In august se umple Romania de Romania. Aproape instantaneu se umplu de lacrimi ochii batranilor ramasi. Lacrimile de bucurie sunt multe, nuntile dese, mamaligile cu branza multe si dese. In august sunt bisericile pline iar pomelnicele lungi. Se intoarce acasa Romania: la batrani si la Maica Domnului.

Se platesc in august caramizi si tigle si saci de ciment si proiecte pe la arhitecti pentru casele cele mari care au sa se faca si …

… in doar 30 de zile augustul ia sfarsit.

La sfarsit de august Romania isi ia dorul in carca sa-l poarte prin colturile cele de Europa, pana la augustul de la anul.

de Emilian Eli Pintea

Un comentariu pe “In August

  1. Are dreptate domnu Emilian Eli Pintea. Eo ca si roman mor de doru Romanii tot anu pana cand vin in august in conced acasa in scumpa mea patrie unde cumpar ciment si tigle si caramizi pentru casa cea mare si mijto. Primu lucru ca si roman cand intru in tara ieste sa ingenunkiez ievlavios si sa sarut glia stramojeask si sa fac septie cruci si sa multumiesc lu Dzeu ca m-a facut roman. Ca nu ieste nimik mai grozav pa lume ca decat sa fi roman ca romanii ie cei mai beton dintre oameni. Doru cumplit de Romania ma arde vesnic ca canceru pe dinlauntru simi vine asa sa dau cu capsunile de pamant si sa ma intorc in scumpa mea tara care e cea mai minunata tara din lume unde nu sunt sclav la straini si unde sunt respectat asa cum trebe. De mamaliga nici nu mai zic ca a ziso altu naintea mea ca cica daca mamaliga nu ieste nimik nu ieste. Si ala ierea om dajtept si cu carte multa si care iubea Romania ca pa oki din cap.

Comentati?