Cafeaua noastra de fiecare zi

lowerrisksuicideVeste buna pentru aceia dintre voi care sunteti la a nenumarata cafea pe ziua de astazi. Conform unui nou studiu facut de Harvard School of Public Health, cei ce beau doua pana la patru cesti de cafea pe zi sunt mai putin predispusi la a se sinucide. Cu vreo 50%. Asta in comparatie cu cei ce beau cafea decofeinizata, mai putin de 2-4 cesti, ori deloc.

Cercetatorii au examinat 43.599 de barbati inscrisi in Health Professionals Follow-Up Study in perioada 1988-2008, 73.820 de femei in Nurses’ Health Study intre 1992-2008. Subiectii au facut schimb de informatii cu ajutorul chestionarelor, iar la final au descoperit 277 de cazuri de suicid. Autorii studiului au subliniat insa ca rezultatele nu ar trebui sa fie luate ca o recomandare pentru cresterea consumului de cofeina.

Cofeina este de mult timp recunoscuta ca un stimulent (fara sa mentionam alte beneficii) iar cercetarile spun ca actioneaza si ca un anti depresiv prin cresterea productiei de serotonina, dopamina si noradrenalina.

Comentati?