Cadou de cadou!

polar0Doamnelor si Domnilor, miracolul naturii peste Gradina Zoologica din San Francisco! 10 tone de zapada! Administratorii gradinii au sarbatorit aniversarea lui Pike si a lui Ulu intr-un mare fel! Pentru a-i face fericiti la implinirea a 30 respectiv 32 de ani pe cei doi sarbatoriti, cei ce ii au in grija pe locatarii gradinii au adus 10 tone de zapada! Am omis sa va spun ca cei doi sarbatoriti sunt ursi polari, dar probabil ca ati banuit afland despre ce locatie este vorba.

polar4

polar5

Avand in vedere ca speranta lor de viata este cam la jumatatea varstei pe care o au ei astazi, iar din cauza incalzirii globale numarul de exemplare in libertate este tot mai mic pe an ce trece, cei doi uriasi albi sunt un fel de batranei ai gradinilor zoologice americane.

polar3

La multi alti 30 de ani, Piké and Ulu!

polar

polar2

Cele cateva fotografii de la sarbatoare apartin platformei online a Hufftington Post (www.huffingtonpost.com). Si daca bucuria si fericirea ursului astuia ce parca vrea sa imbratiseze zapada, parca simte „pamantul” de acasa nu va emotioneaza … atunci habar n-am ce altceva v-ar mai putea emotiona!

polar bear

4 comentarii pe “Cadou de cadou!

 1. Iulian Florea

  - Edit

  Reply

  Nu-mi place. Dar nu-mi place absolut deloc.
  In primul rand ca e vorba despre captivitate. Si eu urasc notiunea asta, visceral, indiferent ca este vorba despre a oamenilor sau a animalelor.
  Iar in al doilea rand, nici nu vreau sa ma gandesc ce suferinta va fi in sufletele bietelor animale cand, dupa ce a disparut zapada-cadou, vor fi nevoite sa-si petreaca restul zilelor ca si mai inainte.
  Nu-mi place.

  1. Iulian, „vorbim” aici despre lucruri deja intamplate. Este inchis intr-o cusca, e al Gradinii Zoologice. De ce, cum a ajuns acolo e tardiv de tarziu (!) sa ne mai intrebam. Dar din moment ce e acolo si intoarcerea lui in libertate cred ca i-ar face mai mult rau decat bine pentru ca i se tocesc abilitati, instincte … asta a fost un gest frumos.

   Stiu ca nu-i o consolare, dar gradinile zoologice din State sunt cu totul si cu totul altceva decat ce avem noi in Romania. Iar zapada (si un mediu in care sa poata trai decent pentru specia lui) i se aduce mereu. Cum crezi ca au trait 30 de ani?! Tocmai scriam ca nu apuca mai mult de 15 … si sunt doi!, deci nu-i o intamplare varsta inaintata atinsa.

   Asta a fost un cadou. Unul extrem de apreciat dupa cum o spune chipul Uriasului Alb.

 2. Dintre animalele salbatice ursul este favoritul meu. Dintre ursi favoritul este ursul polar. 🙂 Pozele sunt colosale!

  1. Da, pozele mi-au atras atentia. De fapt a fost doar ultima distribuita de pe imgur si m-am apucat sa sap un pic sa vad de la ce i se trage expresia aia dupa chip. 🙂

Comentati?