O zi din realitatea personala

HKW1de Harry Kevin Werczberger

Duminica dimineata m-am decis sa fac ceva ce imi propun sa fac de aproximativ 2 ani de zile si anume sa cobor pe jos de pe Varful Postavarul pana la mine acasa prin paduri. Duminica fiind ziua tatalui meu am decis ca ar fi o zi minunata sa execut calatoria ca si o chestie care o dedic lui. Zis si facut! M-am urcat pe autobuz, apoi telecabina si in final eram sus!

HKW2Nu stiu daca stiti sau nu, la Brasov in padure in weekend (mai ales duminica) este exact la fel ca la bulevard (aka Republicii) plin de lume peste tot … care merg cu bicicleta, care merg pe jos, care stau pe o patura si citesc, insa cu toate ca diferentele sunt asa de mari intre oameni ce am gasit ca si o chestie comuna la toti este politetea. Toti dau buna ziua, oamenii iti multumesc daca te dai mai la o parte cand vine o bicicleta din spate, oamenii strang dupa ei si in mare parte nu lasa urme de „civilizatie”.

HKW3

Traseul meu, compus de fapt din 5 trasee diferite, a fost de aproximativ 17.5 km (da, da! mega hyper febra musculara!) si m-a dus prin tot felul de colturi minunate din zona; atasez cateva poze facute de mine pe traseu.

HKW4

Singura oprire a fost la un momentdat dupa ce am parasit oficial zona Poiana Brasov si am intrat pe bune into the wild; m-am oprit intr-un loc unde aveam o vedere frumoasa si unde mi s-a intamplat o experienta minunata: in timp ce stateam eu acolo, relaxat de suntele si culorile minunate din jur, a venit spre mine un fluturas. Fara teama si fara nicio rusine s-a asezat pe palma mea; vazand ca e asa de prietenos l-am poftit la poze si el sau ea (chiar nu stiu sa fac diferenta sau chiar daca este vre-o diferenta) a stat si a pozat asa cum trebuie. Dupa ce a stat pe mine vre-o 6-7 minute s-a decis sa cerceteze zona, s-a plimbat prin zona zburand de la o floare la alta si dupa inca alte 10 minute a revenit la mine, m-a salutat si a plecat la drum din nou. Pentru mine a fost o comuniune profunda impreuna cu natura in general si cu fluturasul in special.

HKW5

A doua zi nu am iesit din casa. Gandul de scari m-a speriat extraordinar de mult asa ca am facut o zi de casa in care mi-am petrecut timpul in fata TV/PC/HTC. Pana cand la un moment dat am simtit ca a venit momentul sa fac o deschidere in tarot (am eu anumite intrebari deschise despre mine si realitatea din care fac eu parte acum) si cat de mare a fost surpriza cand ultima carte din citire cea care reprezinta solutia problemei a fost o carte cu un fluture exact cu culorile si forma acelui fluturas intalnit o zi inainte in padure.

Fluturasul in tarot reprezinta partea exetrioara a omului, partea care este sustinuta in mod normal de convingerile noastre, acele confirmari pe care le cautam in fiecare din jur cu scopul sa ne gasim sustinere pentru ideile noastre despre altii, cand de fapt noi trebuie sa ne uitam dincolo de convingeri si sa ne focusam pe valori si pe sentimente (emotii) care sunt aflate mult mai profund de cat actiunile cotidiene. Asadar se ridica intrebarea cum putem sa trecem peste bariera asta a exteriorului, cum ocolim fluturasul?

Raspunsul la intrebarea asta este „Sa Ascultam”, aha! (zici tu acum in minte) cat de usora ar fi chestia asta! Pai, nu e chiar asa de usor, sa asculti pe cineva cu adevarat inseamna sa uiti de sine cand il asculti pe altul, sa lasi convingerile personale deoparte si sa te lasi condus de persoana respectiva, sa traiesti alaturi de el valorile, emotile si trairile exact asa cum sunt ele prezentate si nu cum le interpretezi tu prin filtrele tale cognitive. Sa asculti inseamna sa treci peste sine, sa devi pasiv, sa accepti, sa devi sensibil sau in alte cuvinte sa te conectezi cu partea feminina care exista in fiecare dintre noi. Nu putem intra in viata omului ca si un invador sau sa-l cucerim. Omul ajunge la tine doar cand esti tu receptiv, deschis si sensibil adica cand lasi usa spre tine deschisa. In alte cuvinte sa asculti inseamna sa fi pasiv. Acum incearca sa-ti aduci aminte cand a fost ultima data cand ai facut asa ceva, sa asculti pe cineva fara sa aplici propriu sistem? hmmm, nu e chiar asa de usor totusi!

Pentru mine asta este misiunea acum sa ascult pe cei din jurul meu fara sa aplic nici macar cel mai infim sistem de judecata prpriu si sa accept pe fiecare asa cum este el fara sa incerc sa-l alterez in niciun fel.

Da, nu este usor dar nicio schimbare nu este usuara.

Eu l-am intalnit pe fluturasul meu, sper ca in curand o sa-l gasesti si tu pe al tau!

HKW6

HKW7

HKW8

Comentati?