Mandrie

Meseria lui nu exista in nomenclator pe la noi. Cel putin 10 ore de munca pe zi si probabil multe nopti albe parfumate. Exista 400 in lume iar el este 1 dintre ei.

Artizanul picaturii care desavarseste, olimpic national la fizica si chimie, timisoreanul este singurul roman care joaca in liga alchimistilor si care fura magia din lume si o transforma in Memorii lichide generatoare de stari. Un roman de mandrit pe zi. Azi ma mandresc cu Octavian Sever Coifan.

Primul miros pe care şi-l aminteşte fiecare e vanilia, graţie unei molecule din laptele matern. Al doilea e amestecul de răşini şi tămâie de la botez. Al treilea este crema de bebeluş preparată cu un balsam din America de Sud, a cărui formulă a fost schimbată în anii ’90. În cazul meu, unul din primele parfumuri e o formula foarte veche semnată Guerlain, creată demult. Este suav, floral narcotic, uşor oriental, cu o fină notă pudrată. Azi e dispărută, nu are un echivalent contemporan. Copiii care nu au parte de o varietate de mirosuri nu au viitor, întrucât sunt privaţi de ingredientul cheie în formarea amintirilor.

by Oana Bucur

coifan

Comentati?