5 luni intre Anglia si Australia

O micuta de patru ani din Tamworth, Staffordshire, a fost de-a dreptul socata cand a primit un raspuns tocmai din Australia dupa ce a trimis in mare un mesaj intr-o sticla. Acesta a calatorit 10.000 de mile din Anglia si pana in Australia. Jasmine Hudson, in timpul unei vacante petrecute cu familia in Bournemouth, a aruncat de pe un ponton, pe 10 Aprilie 2012, un biletel introdus intr-o sticla. Jasmine a primit un kit de la bunicii ei si a scris un mesaj, inclusiv numele ei, varsta, adresa si unde a aruncat sticla in mare.

A sperat ca raspunsul o va gasi pe matusa ei Jodie care traieste in Guernsey, insa cateva luni mai tarziu a primit o scrisoare la posta de la o femeie care a gasit un mesaj intr-o sticla pe cand se plimba de-a lungul Largs Bay Beach, in sudul Australiei. Femeia care l-a gasit se numeste Barbara Richards, este la randul sau bunica si a gasit sticla pe plaja. I-a scris lui Jasmine pentru a-i spune ca a gasit mesajul ei:

“Draga Jasmine,

Asa cum a hotarat soarta am facut cunostinta datorita mesajului tau trimis in sticla. Bournemouth Pier arata foarte interesant. Am cautat pe net si am vazut ca localitatea chiar exista si da, adresa ta era si ea acolo. Mesajului tau i-au trebuit5 luni sa „inoate” pana in Largs Bay Beach in sudul Australiei.

„Numele meu este Barbara. Impreuna cu fratele meu Colin ne plimbam pe plaja adunand scoici si amintindu-ne de copilarie cand am descoperit sticluta ta. Am pescuit-o si am plecat acasa unde am si deschis-o. Trebuie sa-ti spun ca am fost extrem de entuziasmata sa gasesc mesajul tau in sticla. Sper ca randurile mele sa te gaseasca bine si sa te bucure faptul ca mesajul tau a ajuns cu bine in mainile mele pe 13 Septembrie 2012. Daca vrei sa pastram legatura sunt pe Facebook sau scrie-mi pur si simplu sa stiu ca ai primit scrisoarea mea. Pana atunci iti doresc numai bine.

Cu drag Barbara Richards”

Jasmine si mama sa, Louise, uitasera de mesajul din sticla cand au fost de-a dreptul surprinse de scrisoarea din cutia postala. Jasmine ii scrie acum o scrisoare speciala Barbarei si planuiesc sa vorbeasca pe Skype. Jasmine planuieste sa arunce o noua sticla cu mesaj in ea curand, iar de data asta spera sa primeasca un respuns din Brazilia.

Comentati?