Iubesc vara!

Iubesc vara. Mai ales astazi dupa ce a plouat sanatos dupa 75 de zile de seceta extrema (ultima data a plouat in vestul Bucurestiului pe 6 iunie; albumul meu „priveste cerul” o dovedeste!)

Iubesc zilele fierbinti de vara. Sunt nascuta in miezul verii si daca n-ar fi pericolul arsurilor solare si a bolilor de piele din cauza razelor ce ne sunt atat de dragi dar care pot fi atat de nocive, as fi in stare sa stau la soare pe termen nelimitat.

Iubesc noptile de vara si faptul ca lumina rezista atat de mult timp. Imi place si vremea inainte de furtuna cand aerul pare asa de incarcat, umed iar vantul bate cu putere. Iar dupa furtuna cand aerul este, se simte, mai curat si cand poti sa simti mirosul ala de „asfalt fierbinte ce a fost racit de ploaie”.

Iubesc usurinta cu care te strecori intr-o pereche de pantaloni scurti, un tricou si in slapi si iesi pe usa fara nicio grija pentru sacou/pulover/mai multe sacouri/cizme/sosete/manusi/degeraturi/viscol.

Imi place sa vad oameni pe biciclete si pe role. Imi plac plimbarile in aer liber si felul in care orasul prinde viata atata timp cat nu e toropit.

Iubesc gelato la cornet. Mai ales atunci cand conul absoarbe aroma inghetatei si creeaza gustul acela unic. Oricum, trebuie sa va atrag atentia ca aici am o mentiune de facut: este enervant cand ai in mana, in sfarsit!, cornetul cu gelato si esti la doar secunde distanta de a-i testa delicioseniile si dintr-o data vine o pala de vant si fiecare firicel de par acopera inghetata si incerci la repezeala sa-ti iei parul inapoi, da-i late-too-late pentru ca parul ti-e deja lipicios si deloc gratios! Da’ ma descurc, ca doar sunt adult, nu?!

Oohh, vara … Nu vreau sa pleci. Esti minunata!

Comentati?