Artrita, prieteni si o fotografie virala

Artrita, prieteni si o fotografie virala

O fotografie face mai mult decat 1.000 de cuvinte, iar fotograful profesionist Hannah Stonehouse Hudson a aflat ca o fotografie a sa poate merita 2,2 milioane de vizualizari, 191.162 de like-uri, 108.766 de share-uri si 21.936 de comentarii (si inca acumuleaza) pe Facebook.

Cu totii stim ca cel mai bun prieten al omului este cainele, dar pentru, un catel in varsta de 19 ani din Wisconsin, omul este cel mai bun prieten al sau. OMUL si stapanul sau, John Unger, in vasta de 49 de ani, l-a adoptat pe cainele Schoep in urma cu 19 ani, impreuna cu iubita sa de la acea vreme. Cand relatia lor a luat sfarsit, John a vrut sa se sinucuda, insa faptul ca l-a avut pe Schoep i-a dat putere sa mearga mai departe. Batranul caine are artrita si in fiecare seara, John Unger, il ia in brate si il duce in fiecare zi in apa, pentru a-l ajuta sa doarma. Valurile apei ii calmeaza durerile, iar cainele adoarme aproape imediat ce este introdus in apa.

„Specialitatea mea este surprinderea relatiilor, fie ca e vorba de o nunta sau de un om si cainele sau,” spune Hannah. „Il cunosc pe prietenul meu John si pe cainele sau, Schoep, de 6 ani. L-am privit pe Schoep imbatranind, are 19 ani acum. John isi traieste viata intr-un mod foarte frumos. A salvat acest catel de cand era puiut, si sunt impreuna, nedespartiti, de atunci. Schoep are artrita acum, iar John a aflat ca apa este terapeutica. El este genul de persoana care vrea ca animalele sa se simta confortabil, iar eu am vrut sa surprind doar relatia lor. In fotografii cainele este complet relaxat, cu capul asezat pe umarl lui John. Si el si John au ochii inchisi, apa este linistita, o stare de completa si profunda serenitate.

In seara aceea am scris pe Facebook despre minunata sesiune foto, despre cainele de 19 ani si despre stapanul sau. Iar prietenii mei au luat-o pur si simplu razna! Am scris doar: „Acesta este Schoep, in varsta de 19 ani, tinut in brate de tatal sau, seara trecuta pe Lake Superior. Schoep adoarme in fiecare seara doar dupa ce este dus in lac pentru ca doar apa ii amelioreaza durerile provocate de artrita si astfel poate sa adoarma. Lake Superior este cald si linistit in aceasta perioada, asa ca temperatura apei este perfecta. Am fost atat fericita sa surprind acest moment pentru John.”

In cateva minute, erau deja de 100 de like-uri. In dimineata urmatoare erau 600 de share-uri. A fost o nebunie. Dimineata fotografiam pe Insula Madeline. Prietenii mi-au trimis o groaza de emailuri intrebandu-ma daca daca am vazut ce s-a intamplat cu fotografia de pe Facebook. Nu vazusem. Munceam. Pana la acea ora erau 5.000 share-uri. Am izbucnit la propriu in lacrimi.

„Nu sunt un fotograf care-si regizeaza fotografiile. Surprind intotdeauna momentul, reprezentant ceea ce simt cu inima. Nu am crezut ca atatia oameni ar putea vedea acelasi lucru vazut si simtit de mine.

„In aceasta fotografie, oamenii spun ca vad de la iubire pura la speranta pentru lumea noastra, vad pace, bunatate, si o relatie extraordinara intre om si caine. Two women, both whose husbands died from cancer, said they never thought they’d see love again, but this photo showed them love. M-au intrebat unele doamne daca John este singur. 🙂 Stiu ca nu este vorba despre mine, ci e vorba despre un tip care isi iubeste cainele dar sunt intr-o continua admiratie si recunostinta ca ffotografia mea a avut un asemena impact.”

Daca cineva doreste sa achizitioneze aceasta fotografie o poate face direct de la Hannah Stonehouse Hudson. Parte din castiguri merg spre cabinetul medical veterinar care-l ingrijeste pe Schoep. Click pe imaginea de jos pentru un scurt filmulet.

Comentati?