Despre campioni printre scandalurile din fotbal

Da, in Europa fotbalul se vinde bine. In Romania nici macar nu e o afacere, sunt doar tunuri date de ciobani, de bisnitari de blugi, tigari si ceasuri furate prin fata pe la Inter, de „mari oameni de afaceri” cu butelii sau cu Dorei ce nici macar specialisti in constructii nu-s. (foto credit: AGERPRES)

Tunuri. Nu investit in tinere talente, nu crescut, nu invatat ce inseamna clubul la care joci (fac aici o paranteza si subliniez stupoarea pe care am trait-o ascultandu-l pe un purtator de unic neuron de la Steaua cum nu stie ce inseamna 7 Mai pentru clubul la care joaca!!! Trebuie sa subliniez ca eu nu sunt stelista, dar tot stiu!).

Iar noi am tocat zeci de milioane de euro in anii in care gimnastele noastre se antrenau pentru minunea de ieri … Nu mancau ce le poftea sufletul de copii, nu se jucau cu papusile, nu se uitau la desene animate, nu erau acasa langa mama si tata.

Media este vinovata pentru ca promoveaza scandalurile din fotbal decat sa arate adevaratele valori ale tarii. Duminica seara, in cel mai important jurnal de stiri al ProTv, la Sport, medaliile fetelor au venit ca a doua sau a treia stire. Dar si noi ceilalti suntem vinovati, fiecare in parte, pentru ca ne complacem, pentru ca ne lasam luati de val. Nu-i destul sa descoperim problema, s-o constientizam si sesizam, trebuie sa gasim si solutii, sa ne implicam, sa ne pese. Pentru o poza finala perfecta trebuie sa intelegem ca fiecare piesa din puzzle e importanta.

Intotdeauana fotbalul a luat fata celorlalte sporturi si, paradoxal, n-avem nicio performanta! Putini stiu sa aprecieze o performanta! Si cat timp continuam sa ne uitam la emisiuni cu mult sub cultura generala a unui copil de clasa a IV-a nu avem vreo sansa sa intelegem performanta, sa o apreciem si sustinem mai mult de o zi. Generatiile ce vin din urma au pierdut lupta cu munca in toate formele ei.

Luni seara, abia, Pro-ul si-a inceput jurnalul cu fetele, dar au dovedit o data in plus cata superficialitate exista in media. Campioanei Europene de la sarituri i-au spus Stana Izbasa!!! Este SANDRA IZBASA. Sau daca nu se hahaie gangav nu poate fi tinuta minte?!?

Nu avem o sala a sporturilor suficient de mare sa gazduiasca eventuale campionate europene si mondiale de gimnastica, dar fetele noastre (cu o sincopa de cativa ani cat cuplul Belu-Bitang a lipsit de la carma) au fost mereu campioane. Ne-am „califica” sa organizam orice finala de campionat european sau mondial. Dar nu avem sala, evident … Avem insa o „National Arena” (cu care ne putem mandri, desigur) … Si vom avea un colos de „Catedrala a Mantuirii Neamului”, ca si cum nu ne putem mantui in vechile biserici si manastiri pline de har lasate de inaintasii nostri. De parca nu credinta ne mantuieste, ci marimea catedralei si stralucirea de aur lipsita de modestie si bun simt a vesmintelor preotilor.

Ar trebui sa fie o decizie politica, dar altele sunt prioritatile alesilor, nu sali de sport , bazine de inot si patinoare, toate destinate sportivilor de elita care se antreneaza in conditii improprii.

Bravo,fetelor! Felicitari!

(foto credit: radio guerrilla)

Comentati?