Adevarata frumusete

Campania Dove „Adevarata Frumusete” a iscat in jurul ei nenumarate discutii, ideea de baza fiind aceea ca in aceasta campanie Dove prezinta modele care nu sunt la fel de micute sau de perfecte precum cele din publicitate. Mesajul campaniei incurajeaza femeile sa se simta frumoase fiind reale, normale.
Problema e ca dupa aceasta reclama Dove a lansat o crema anti-celulitica. Ironia situatiei in sine ar necesita probabil un forum ce ar fi activ saptamani in sir pentru discutii. Insa campania a fost un succes si a depasit chiar si asteptarile Dove. Fie ca va place fie ca nu, pentru ei e important ca v-o amintiti si stiti si carei companii ii apartine. Inaintea ei habar n-aveam ca Dove vinde si altceva in afara de sapun si sampon. Daca v-a scapat, urmariti campania, cititi cateva din nenumaratele articole legate de ea si ascultati si unele opinii.
dove real beauty
Dar sa discutam un pic despre perceptia frumusetii; se pare ca intre sexe exista o ruptura. Barbatilor nu le place reclama pentru ca ei nu vor sa se uite la femei grase sau imperfecte. Femeilor nu le place pentru ca aceste modele sunt mult mai tinere, subtiri si mai frumusele decat marea majoritate a „adevaratelor” femei.
Cum vine asta? Cu totii traim impreuna in lumea reala si suntem expusi aceleiasi publicitati promovate de media. Este bine stiut ca atat femeile cat si barbatii acorda mult prea multa atentie modului in care arata femeile. Asa ca haideti s-o luam altfel: cum arata „adevaratii” BARBATI, si nu cei din reclame?
dovemen
Va vad zambind. OK, inteleg, nu sunt modele, dar arata mai bine decat marea majoritate a barbatilor pe care-i vedeti in fiecare zi. Doar daca nu locuiti in campus … Si-acum doamnelor, ganditi-va la barbatul la care va UITATI. In filme sunt George Cloony, Brad Pitt, Orlando Bloom sau Sean Connery (ori mai stiu eu la cine vi se umezesc ochii si va bate inima), apoi este EL, cel din fotoliu.

dove men
Tot ce stim despre actori este ceea ce vedem, deci de ce ne-am obosi sa ii judecam in legatura cu orice altceva decat aspectul lor?!

Despre EL insa (cel din suflet) stim o multime de alte lucruri pentru a aprecia la el multe alte calitati decat aspectul fizic. Oare barbatul de langa noi, cel obisnuit, cel ce nu e celebru pentru fizicul lui si-atat, intelege acest gen de perceptie splitata, sau el inca nutreste speranta de a o intalni pe Miss Perfectiune?

Oamenii „reali” stiu ca frumusetea inseamna mult mai mult decat ceea ce vad ochii … Gata, am spus-o!

Comentati?