Ultimele minute cu ODEN

Un film extrem de bine filmat, care va va strange sufletul, va avertizez. Oden este un minunat catel ce s-a luptat cu nemiloasa si urata boala numita cancer. Insa lupta, dar si suferinta lui au ajuns in punctul in care trebuie sa se termine.

Sa te odihnesti in pace, Oden!

Si cred ca se cuvine sa ii multumim si lui Jason Wood, stapanul lui, pentru ca a permis filmarea celor mai grele momente ale despartirii lor.

8 comentarii pe “Ultimele minute cu ODEN

  1. – daca e autentic- e oribil- cine naiba se filmeaza cind plinge dupa catelul muribund? poate doar un cabotin de cacao…
    – daca e regizat (cu actor bolnav pe bune, sarmanul…) atunci tot de cacao e…
    – in curind o sa faca si cu parinti de copii… 🙁
    – e mai greu sa creezi emotie din fapte banale, din clipe aparent banale (firicele de praf in lumina zilei, intr-o camera unde inchizi un telefon si privesti in gol) – asa ca apelam la artileria grea: hai, emotionati-va la catelusi bolnavi de cancer, wow…hai, oameni, plingeti oleaca… :))
    – nasol, grosolan dpdv estetic, inutil.

    1. Noroc ca a luat doar trei premii la Vimeo Festival: Best Video, Best Documentary si Community Choice :))
      (http://vimeo.com/awards2010/about)
      Da’ lasa… daca un film cu fire de praf in lumina vor smulge lacrimi din ochii pietrei, eu ma angajez sa trimit prin curier o cutie de servetele…

    2. De ce nu te gandesti ca este si o lectie pentru cei care – din egoism ori pentru ca nu le-a trecut prin cap – fac animalul sa se mai chinuie inca o vreme in loc sa-i dea dreptul la o moarte demna … Si nu veni sa-mi spui ca Dumnezeu nu ne da dreptul sa luam nicio viata.

      De la o vreme nu-ti mai place mirosul de pe-aici. Nu inteleg de ce insisti sa-ti strici starea de gratie revenind, chiar nu pricep …

  2. – premiile nu sint un criteriu (citi nobelizati zac in biblioteci necititi? citi scriitori mari n-au oprimit premii? acelasi lucru si la film: premiile sint relative, ca orice glorie de moment.
    – citi oscarizati sint adulati de mase, fara sa-mi spuna mie nimic? si invers: cite filme descoperite uneori intimplator, pe cinemax, de ex- nu ma lasa fara grai, facindu-ma sa ma intreb: cum de nu am aflat pina acum despre el?

    critique: nu pling la filmele la care, de regula, se plinge; nu poti intui la ce sa-mi trimiti batiste 🙂

    – lucia: nu stiu exact de ce revin uneori..
    – categoric, ca sa vad ce alegi din dannix, imi place asta.
    – si nu poti opri un om sa-si spuna parerea, doar pt ca observa ceva crud si fara sens, nu?
    – btw: mi-au murit animale in brate.
    – cred in eutanasiere, ca izbavire de chinuri.
    – inclusiv la oameni.

  3. – si sint aici, fara indoiala, si chestii misto, care ma fac sa revin-
    catelul alb care-si croia drum pe sub nameti, de exemplu – bestial!

  4. Nu mi-a stors nici o lacrima. M-a revoltat! La culme!
    Indiferent daca a fost regizat sau nu filmul este sinistru. Cei care fac filme care sa stoarca lacrimi vor de asemenea sa stoarca si bani. Sa storci bani din lacrimi este o JOSNICIE IMENSA. Mai ales cand e vorba de animale. Mai ales cand e vorba de caine. Mai ales cand e vorba de cainele TAU. Premiile primite arata ca josnicia cuprinde arii mult mai largi… Sunt atat de revoltat incat m-as oferi voluntar sa fac un filmulet celor care au premiat clipul asta atunci cand le moare copilul. GRATIS! Asa, ca sa aiba si ei o amintire frumoasa!

    PS: Incep sa am o banuiala ca bicicleta afecteaza grav functionarea creierului. Intr-un clip precedent un individ sta un an pe bicicleta iar acum alt ciclist inrait „joaca” sau produce intr-un film sinistru. Incepe sa se contureze o relatie intre sanatatea mintala si bicicleta…

  5. – bicicleta, sireaca, n-are nicio vina 🙂
    – prostia omeneasca nu tine, neaparat, de zona aia, frecata de sa…
    – decit daca gindesti cu ea 🙂

Comentati?