Farmacie de 150 de ani in Romania

O uluitoare farmacie si o colectie de farmacie medievala se afla in Romania, la Sibiu.

Muzeul Farmaciei de la Sibiu este gazduit intr-o bijuterie de casa gotica, fosta primarie, care a fost ridicata in 1569; aici isi desfasoara activitatea si cea mai veche farmacie din Romania, ce opereaza de peste 150 de ani. Farmacia este cunoscuta sub numele de „La Ursul Negru”. Receptura, rafturile si de altfel mai tot mobilierul farmaciei sunt din lemn (nu facut in Romania), ci sunt create in secolul 18 pentru farmacia vieneza Apoteka.

Rafturile pline de borcanele de ceramica si lemn, peretii acoperiti in totalitate cu sertare atent etichetate pentru plante aromatice (ce nu toate sunt romanesti) si o camera rezervata in totalitate homeopatiei sunt principalele atractii. Aceasta din urma – camera rezervata homeopatiei – este dedicata onoarei parintelui homeopatiei, Samuel Hahnemann. Se crede ca Hahnemann a venit cu multe din ideile timpurii ce au adus homeopatia in Sibiu, iar unele din planurile si instrumentele sale initiale sunt prezente aici.

O camera de mijloc de laborator prezinta un superb laborator chimic, cu cantare din alama, borcane de sticla si prese de fier care dateaza din secolele 15-19. Colectia muzeului vine de la vechile magazine chimice, de la institutiile medicale, precum si de la persoane fizice. Ei au avut o multime de oferte din care sa aleaga de vreme ce Sibiul a fost odata orasul cu cei mai multi chimisti decat orice alt oras din Transilvania. Rezultatul este acest fantastic de amplu muzeu, cu peste 6.000 de piese.

3 comentarii pe “Farmacie de 150 de ani in Romania

Comentati?