Sfarsitul trist al unei prietenii

Sfarsitul trist al prieteniei dintre Bella si Tarra, un caine si un elefant

Oficialii de la The Elephant Sanctuary in Hohenwald, Tennessee, au declarat Vineri ca Bella, o catelusa de salvare a carei companioana a fost mult timp Tarra, un elefantul asiatic, a fost ucisa la inceputul acestei saptamani. Intr-un anunt, CEO al sanctuarului, Robert Atkinson, a declarat: „Micul caine al Tarrei, Bella, a murit. I-am gasit corpul miercuri si de-atunci incercam aflam ce s-a intamplat cu ea.

„Am observat ca Bella nu a fost cu Tarra la micul dejun, marti, iar mai tarziu in acea dimineata inca nu aparuse”.

Tarra si Bella petreceau mereu perioade scurte singure, fiecare pe cont propriu. Insa aceasta absenta mai lunga decat de obicei ne-a ingrijorat profund si o cautare amanuntita a proprietatii a fost demarata, continuand si in ziua urmatoare. Cautarea s-a incheiat tragic atunci cand corpul Bellei a fost gasit in apropierea grajdurilor care au fost mult timp casa Tarrei, a celor cinci surori ale ei si a Bellei. In timpul investigatiilor, Dr. Scott, veterinarul de saisprezece ani al sanctuarului, a examinat-o pe Bella pentru ultima oara si a stabilit ca posibila cauza a decesului un atac al animalelor, coioti cel mai probabil.

Dupa examinarea cu atentie a ranilor Bellei si a locului unde a fost gasita, s-a ajuns la concluzia ca Bella nu a fost atacata aproape de locul unde a fost gasita si nici nu ar fi putut sa mearga singura pana la grajduri. Mai vigilenti, veterinarul si asistentii au investigat-o pe Tarra mai amanuntit decat de obicei si au observat sange pe partea inferioara a trunchiului ei, dovada ce i-a indrumat in directia a ceea ce probabil s-a intamplat in acea noapte fatidica. Cel mai probabil scenariu este faptul ca in timpul noptii Bella s-a despartit de Tarra si a fost atacata. Tarra a ajuns prea tarziu pentru a o putea salva, dar a fost capabila sa opreasca devorarea corpului Bellei. Cu profunda tristeţe si cu si mai profunda mirare angajatii sanctuarului au inteles ceea ce probabil s-a intamplat in continuare, si anume ca Tarra a luat-o pe Bella si a adus-o acasa.

„Dovezile in sprijinul credintei noastre in legatura ceea ce s-a intamplat vin chiar de la Tarra insasi. Dupa ce Bella a fost gasita, ingrijitorii s-au asigurat ca Tarra a avut toate sansele sa inspecteze corpul Bellei inainte de a fi fost ingropat ca sa inteleaga si sa accepte moartea ei, aceasta fiind o importanta parte din procesul dureros al doliului pentru elefanti. Dar Tarra nu a fost interesata nici de Bella, nici de grupul de ingrijitori care in mod normal ar fi incurajat-o sa fie mai curioasa sa vada ce se intampla. Abia mai tarziu, cand am pus cap la cap imaginea de ansamblu, am inteles comportamentul Tarrei la mormantul Bellei. Biata noastra fata curajoasa si iubitoare stia ce se intimplase cu Bella ei iubita si, in orele acelea din noapte cand ii carase acasa trupul, a inteles si acceptat moartea ei”.

Un comentariu pe “Sfarsitul trist al unei prietenii

Comentati?