7 miliarde pana la sfarsitul lui Octombrie

Natiunile Unite au estimat in aceasta saptamana, ca pe 31 Octombrie 2011, populatia planetei va ajunge la 7 miliarde. Doar 200 ani in urma erau 1 miliard de oameni, iar 150 de ani mai tarziu, numarul a crescut la 3 miliarde. Dar in ultimii 50 de ani, populatia planetei mai mult decat s-a dublat si este estimata sa creasca pana la 15 miliarde pana in 2100. Asa cum subliniaza si Natiunile Unite, aceasta rata de crestere aduce cu ea enorme provocari. Satisfacerea nevoilor de baza a atat de multor oameni va insemna cresterea distributiei si transportului a tot mai mula hrana, in acelasi timp furnizand mai multa apa potabila, asistenta medicala si adapost, toate fara a aduce prejudicii suplimentare mediului.

7 miliarde de oameni. 7 miliarde de actiuni. 7billionactions.org – Pana la sfarsitul lui Octombrie 2011 planeta va avea 7 miliarde de locuitori. The United Nations Population Fund deruleaza o campanie inovativa pentru a sublinia oportunitatile si provocarile pe care aceasta piatra de hotar o reprezinta. Dar 7 miliarde de oameni inseamna 7 miliarde de inimi. Muzica a fost intotdeauna cel mai bun mod de a vorbi inimilor oamenilor. Playing for Change in parteneriat cu Natiunile Unite prezinta o melodie originala in intreaga lume spre a servi ca un imn pentru un atat de important moment. „United”.

Playing for Change a calatorit pe intreg globul, a pus casti pe urechile muzicienilor, i-a adunat la un loc pe acelasi track si a creat un video ce poate servi drept exemplu tangibil a ceva pozitiv ce-l putem face impreuna, noi, rasa umana.

„Sa-i inspiram pe ceilalti. Sa ne implicam cu totii in acesta calatorie, astfel incai, impreuna sa lasam acesta lume mai bine decat am gasit-o. Daca vreti sa aflati mai multe despre cum puteti fi parte a proiectului „United” vizitati http://7BillionActions.org„.

Comentati?