Un urlet de jale

O poveste extrem de trista, care te face sa-ti musti pumnii de neputinta si sa mai strivesti intre dinti o injuratura la adresa incompetentilor ce s-au tot perindat in functiile de decizie ale tarii asteia in toti cei 22 de ani de cand speram ca niste prosti ca ceva se va schimba in tara asta. O poveste care ma face sa-mi doresc sa aplicam clonarea ca politica de stat pentru a-l putea multiplica pe Raed Arafat! O poveste extrem de bine scrisa si documentata jurnalistic care ma face sa regret ca nu am scris-o eu … (foto: DOR)

Vecinii îl auzeau uneori jelind când era singur acasă. La început s-au speriat şi au chemat-o pe Florina de unde era, apoi s-au învăţat. Aşa cum s-au învăţat toţi cu faptul că spunea să o să-şi ia zilele. „Nu mă feresc de ei să vă spun că am vrut să-mi fac felul”, mi-a spus după primele ore pe care le-am petrecut împreună la Valea Mare. În durerea lui nu mai vedea nimic în afară de lipsa lui Ionuţ.

Vineri, pe 16 septembrie, la câteva zile după ce pompierii de la ISU Olt l-au comemorat pe Ionuţ la Valea Mare cu ocazia Zilei Pompierilor, Marin i-a spus Florinei că vine mai târziu la câmp. Iulian era la muncă. Pe la prânz, l-au găsit într-o magazie de lângă casă. „Tata n-a mai suportat faptul că Ionuţ nu mai e şi s-a spânzurat”, mi-a scris Iulian într-un SMS. Duminică, pe 18 septembrie, în ziua în care Iulian a împlinit 22 de ani, Marin a fost îngropat în cimitirul în care e şi Ionuţ.

Continuarea povestii o gasiti pe DOR – Decat o revista

4 comentarii pe “Un urlet de jale

  1. Pe Raed Arafat nu-l putem trece la Pompieri, de-asta mi-l doresc clonat. Legatura dintre un om care a murit la datorie si Raed Arafat este sistemul ce nu functioneaza sau mai corect spus inexistent. Daca i-ai vedea pe nefericitii astia de pompieri cum se duc la interventii cu viteza maxima de 40 km/h!!! te-apuca si rasul (daca n-ar fi de plans)! Raed Arafat a inventat si pus pe picioare un serviciu de urgenta care functioneaza. Chiar bine. De un om ca el e nevoie pentru ca baietii astia sa aiba parte de un mediu de lucru decent. E destul ca isi risca viata pentru salarii de mizerie, macar sa aiba echipamente si masini pe masura importantei muncii lor.

  2. Tatal lui Ionut Ungureanu era bolnav. Sinuciderea a venit pe fondul bolii cumulat cu disparitia brutala a propriului copil. Nu pentru problemele astea e nevoie de Raed Arafat … De el (clona lui sau o persoana cu o implicare similara) e nevoie pentru ca oamenii astia (niste copii inca) sa fie dotati, mai bine instruiti, sa aiba salarii decente si sa fie asigurati. De-asta ma gandeam la el ca la omul providential.

Comentati?