Imagine …

Ziua de ieri a venit cu o surpriza minunata: mi-am regasit o fosta colega (mi-a fost chiar si sefa!), ce indraznesc sa cred … sa spun ca nu mi-a fost doar colega. Am cunoscut-o in cea mai frumoasa perioada a vietii mele, intr-un loc si-un timp care nu se vor mai repeta. Compania la care lucram nu mai exista din pacate (o multinationala – in vremuri in care ai nostri nici nu prea intelegeau bine conceptul de multinationala – cu atmosfera de firma de familie).

Prieteniile legate atunci vor dura pentru toata viata. Ca dovada, dupa 13 ani de despartire, desi nu ne-am intalnit (cu totii sau cat mai multi) pe cat de des ne-am fi dorit, avem aceeasi placere si acelasi entuziasm pentru o apropiata revedere ca si cand s-ar fi intamplat despartirea in urma cu doar cateva luni.

Incerc un exercitiu de imaginatie: cum ar fi fost astazi viata noastra – a tuturor celor ce am fost atunci in acelasi loc, in acelasi timp – Diana, John, Jerry, Oana, Carmen, Cecilia, Mariana, Olga, Rodica, George, Larisa de doua ori, Mike, Monica, Daniela, Mirela, Otilia, Tom, Dalia, Craig, Jack, Calin, Steve, Alex, Mihai, Doru, Dragos, Blazian, Octavian, Gerny, Horia, Raluca, Daniel, Ilinca, Florin … si inca altii pe care nu-i mai enumar dar care nu-s mai putin importanti pentru mine, daca am fi ramas impreuna, daca merge-uirile n-ar fi existat, daca business-ul multinationalei noastre ar fi continuat aici, iar noi – si-ai nostri – ne-am fi impus filozofia de business inca de la sfarsitul anilor ’90 …

Multi dintre oamenii dragi, alaturi de care am petrecut cei mai frumosi ani din viata, nu mai sunt prin apropiere … Unii sunt plecati prin toate colturile lumii (e-advarat ca parte dintre ei si venisera din toate colturile lumii), altii ne-au parasit pentru locuri mai bune si mai frumoase (cred, sper!) unde ajungem cu totii, vrem-nu vrem, de preferat cat mai tarziu. Dar pe cei care mai sunt prin preajma abia astept sa-i reintalnesc cu drag, Miercuri! Multumesc, Diana P.!

Comentati?