Superstar

Cantaretul si actorul francez Johnny Hallyday s-a nascut Jean-Philippe Smet la 15 iunie 1943. A fost adesea numit Elvis-ul francez, dar spre deosebire de Regele rock&roll-ului nu a luat nici in greutate si – Slava Domnului! – nici nu a murit de tanar. Vesnic tanarul Johnny a avut insa atatea interventii chirurgicale incat nici nu mai pare uman. Totusi, statisticile ce-i analizeaza cariera sunt impresionante: peste 100 de milioane de albume vandute, 18 discuri de platina si 100 de turnee. Nici un alt artist francez nu a vandut la fel de multe albume.

El a fost Artistul francez masculin al Anului in 1987. A jucat in 15 filme, inclusiv Pink Panther 2 in 2009 in care a avut rolul personajului negativ Tornado, si a jucat impreuna cu un alt minunat actor francez, Jean Reno. A avut 4 single-uri Number One: „Tous Ensemble” in 2002, imnul sau dedicat echipei nationale de fotbal a Frantei, „Marie” in 2002, o balada de dragoste „Mon Plus Beau Noël” in 2005 arbatorind sosirea primei sale fiice adoptate, Jade, si „Ça n’finira jamais” in 2008, o alta melodie de dragoste.

Johnny nu arata ca cineva care are aproape 70 de ani, in ciuda unor grave probleme de sanatate de anul trecut din cauza complicatiilor post chirurgicale de la „repararea” unei hernii de disc si a unei prealabile batalii cu un cancer de colon. Isi imparte timpul intre Gstaad, Elvetia si Los Angeles. Resedinta sa elvetiana ii permite sa economiseasca banii de taxe iar cea americana ii permite sa traiasca in anonimat intr-un mod care nu este posibil in Franta, unde e un zeu. Inainte de a se muta in Elvetia, a incercat sa foloseasca cetatenia belgiana a tatalui sau pentru a atinge acelasi obiectiv, insa nu a reusit sa indeplineasca cerintele de rezidenta si a trebuit sa plece in cautarea unui paradis fiscal. El este un prieten apropiat al lui Nicolas Sarkozy, care a incercat sa puna in aplicare legile fiscale care sunt mai favorabile prietenilor sai celebri. Hallyday chiar a promis sa se mute inapoi in Franta daca Sarkozy va fi ales, insa in cele din urma banii au vorbit. Este la a patra casatorie si are patru copii. Cel mai lung mariaj, cu Sylvie Vartan, a durat 20 de ani, iar cea mai scurta casatorie a durat mai putin de trei luni. Unul dintre copii sai este facut cu prietena sa de mai multi ani, actrita Nathalie Baye. Doi, cei mai mici au fost adoptati din Vietnam.

Este considerat un monstru sacru, ce la figurat inseamna un superstar. Chiar daca nu fac parte din fan-club-ul sau, Johnny este fara indoiala un superstar. (foto: skynetblogs.be)

Comentati?