Scrisoarea unui parinte catre copil

Scrisoarea unui parinte catre copil

Intr-o zi ma vei vedea batran, si-atunci am sa te rog …
Daca ma murdaresc cand mananc si nu reusesc sa ma imbrac, ai rabdare! Adu-ti aminte de timpul pe care l-am petrecut eu sa te invat sa faci asta. Daca vorbesc cu tine si repet mereu aceleasi lucruri, nu ma intrerupe … asculta-ma, asa cum, atunci cand erai mic, iti spuneam in fiecare seara aceeasi poveste pana adormeai. Cand nu vreau sa ma spal nu ma certa si nu ma face sa ma rusinez … Adu-ti aminte cum alergam dupa tine si iti ascultam scuzele pe care le inventai cand nu vroiai sa faci baie.

Cand vezi ca sunt reticent la noile tehnologii, da-mi timpul necesar si nu ma privi cu acel zambet ironic pentru ca eu am avut toata rabdarea din lume cand te-am invatat alfabetul. Cand la un moment dat nu imi aduc aminte si pierd sirul unei discutii … da-mi timpul necesar sa imi amintesc si nu te enerva … pentru ca lucrul cel mai important este timpul in care o sa te mai am langa mine si nevoia pe care o am sa ma asculti si nicidecum ceea ce spun.

Cand picioarele mele sunt obosite si nu pot tine pasul cu tine nu ma trata ca pe o greutate in viata ta, ci vino inspre mine cu bratele tale puternice asa cum am facut eu cu tine cand ai inceput sa faci primii pasi …

Cand zic ca as vrea sa mor … nu te enerva, intr-o zi vei intelege ce ma impingea sa spun asta. Incearca sa intelegi ca la varsta mea nu se traieste, ci se supravietuieste.

Intr-o zi ai sa intelegi ca, desi am facut erori, ti-am vrut mereu doar binele si am incercat mereu sa iti fac drumul mai usor. Da-mi putin din timpul tau, da-mi putin din rabdarea ta, da-mi un umar pe care sa imi sprijin capul in acelasi fel in care ti-am oferit eu bratele mele atunci cand ai avut nevoie.

Ajuta-ma sa merg, ajuta-ma sa imi termin zilele cu iubire si rabdare. In schimb eu o sa iti dau un zambet urias si imensa mea dragoste pentru tine. Te iubesc copilul meu, chiar daca ma ignori …

(foto)

2 comentarii pe “Scrisoarea unui parinte catre copil

  1. ce fruuuumos!!! in iubire nimic nu e gresit! si nu e nevoie de scuze! exista o iertare tacita in privirea oamenilor. mie imi place mult sa cer iertare…. am invatat acest lucru…. si am descoperit ce puternic te face sa te simti. pe langa….. minunata traire pe care o ai cu persoana careia ii ceiiertare. un amalgam de emotii: mirare, suprindere, duiosie, vesnicul de ce?? in privire, nedumerire…. si toate duc spre o schimbare…… asa cum parintii vad ceva in privirea copiilor lor, asa cum iubitii vad in inima celuilalt…. … asa ca sa privim mereu… fara teama! ffff frumoasa poveste! si in general cand iubesti….. nu faci greseli!!! nu sunt greseli…. e doar iubire! asta e si farmecul!!! de aceea e atat de usor cu copilasii…. cu adultii…. de asta iubesc lumea piticilor!!!!!!!!!!! si sunt fericita ca sunt mamica!!!!!!!!!!

Comentati?