Culorile verii

Am citit recent ca macii sunt traditional simbolul somnului si al mortii. Al somnului datorita opiumului extras si al mortii pentru culoarea rosu-sangeriu, cea mai intalnita la maci. Dar macii mai au si alte culori: albi, roz, galbeni, portocalii si albastri. O floare atat de delicata, simbol al somnului si al mortii … (foto: daily mail.co.uk)

Pentru mine nu exista o alta floare care sa fie un mai bun exemplu de simbol al vietii, pur si simplu pentru abilitatea de a creste oriunde, fara a avea nevoie de conditii speciale sau grija suplimentara. Macii sunt atat de multi vara pe campurile ce strajuiesc de o parte si de alta drumurile noastre, incat ai impresia ca peste campuri a plouat cu sange. Este vremea lor, si daca se intampla sa calatoriti in afara oraselor, gasiti un loc bun sa opriti masina, trageti pe dreapta si clatiti-va ochii si mintea cu frumusetea lor. Asadar, putina culoare:

(foto: dailymail.co.uk)

Update: La „inchiderea editiei” 😀 😀 😀 am ravasit albumul personal al unui prieten, Lucian Valeriu pe numele domniei sale, care a furat frumusetea unor maci absolut superbi. Cu permisiunea lui avem aici inca o sursa de buna dispozitie. Bucurati-va ochii intr-o zi mai mult decat gri 🙂 Ah! Si dati cu incredere click pe numele lui. O sa va placa ce cititi acolo, trust me!

6 comentarii pe “Culorile verii

  1. – Maci albi erau si in 2 Mai, printre ierburile inalte de la ‘magarul tavalit’ 🙂

    – numai omul de tinichea e invulnerabil la narcoticul cimp de maci..:-), asa ca e bine sa existe si cite un astfel de prieten, pt orice eventualitate 🙂
    – dar trebuie uns cu grija din cind in cind cu ulei inmiresmat pe la incheieturi, sa nu rugineasca de tot 🙂

    O zi colorata!

  2. @Lucian – am mai adaugat 😀 Omagiu macilor de pretudindeni, corect!

    @o piatra – culoare in priviri si-n suflet! Next time cand ii mai surprinzi pe „albinosi” fura-le frumusetea intr-o fotografie! 😀

Comentati?