Orarul Naturii: Cum isi petrec timpul animalele

Animalele in salbaticie au vieti foarte, foarte ocupate. Au atatea de facut ca este sincer uimitor faptul ca le vedem fara un planner sau cel putin un organizator digital. Ca membre ale unui serviciu public :D, ele ar trebui sa „dea raportul” dar din motive independente de vointa lor, animalele n-o prea fac. Asadar iata cum isi petrec intr-adevar zilele unele dintre ele:

Elefantii, dupa cum stim cu totii, nu pot uita aproape nimic. Le e practic imposibil sa faca asta. Dar, surprinzator, ei nu-si dedica prea mult timp zilnic pentru a retine amintiri. Cele mai multe din zile lor, dupa cum arata graficul, si le petrec mancand. Este nevoie de o groaza de timp sa gasesti suficiene arahide cat sa umpli aceste stomacuri uriase. 😀

Contrar credintei populare, meduzele nu petrec toata ziua complotand cum sa ne ruineze vacantele. De fapt, marea majoritate a zilelor lor sunt petrecute doar plutind lenes in apa si de asteptand ca hrana sa vina la ele.

Paianjenii nu sunt chiar monstrii de care unii oameni se tem. Zilele lor sunt petrecute in mare parte pentru odihna, desi graficul nu face diferenta intre timpul de odihna nevinovata si „incremenirea” folosita pentru a atrage mustele credule in capcane.

Desigur, nu fiecare program ascunde o surpriza. Ursii Panda, destul de previzibil, petrec fiecare moment din fiecare zi fiind adorabili. Ei, asta spun eu ca suna a informatie stiintifica solida.

Comentati?