Extremele vremii

Cu toate discutiile despre salvarea planetei, uneori e extrem de usor sa uiti de ce este capabila planeta noastra. De la frig extrem la tornade sau furtuni monstruoase de nisip, este uluitor cat de des ne simtim mici si neputinciosi in fata fortei naturii. Si daca nu ne-am intalnit cu totii cu aceste demonstratii de forta, exista fotografii care sa ne dea adevarata dimensiune a fenomenelor extreme.

In 2005, soldatii din Iraq s-au intalnit cu un atac neasteptat, cand baza lor militara a fost pur si simplu coplesita de o uriasa furtuna de nisip. Fotografiile spun mai mult decat mia de cuvinte.

Daca vreti sa calatoriti in cel mai umed loc al planetei trebuie sa ajungeti in Cherrapunji, Bangladesh, iar pentru cel mai uscat in desertul Atacama din Chile. Cel mai rece loc al planetei este … Antarctica evident, cu -129 de grade Fahrenheit. Brrrr! Cel mai fierbinte este El Azizia din Libia unde s-au atins 136 de grade Fahrenheit in 1922.

Fotografia de mai jos reprezinta grindina de marimea unei mingi de baseball. Imaginati-va un cer plin de astfel de … bucatele de gheata …

Comentati?