La masa alaturi de uriasi rechini albi

La sfarsitul acestei saptamani incepe Campionatul Mondial de Fotbal gazduit de Africa de Sud. Daca ajungeti acolo si sunteti in cautarea unei experiente nautice gourmet fara precedent, atunci restaurantul „Cargo Hold” aflat pe epava unei nave este cea mai remarcabila optiune.

„Cargo Hold” este construit intr-o replica a legendarei corabii fantoma sud-africane numita chiar „The Phantom” si admirabil incorporat in faimosul acvariu uShaka. In timp ce serviti fructe de mare sau stridii in carcasa rece si intunecoasa a faimoasei nave, viata marina din Durban, inclusiv faimosii rechini vor trece pe langa masa voastra, privindu-va dincolo de geam. Vasul are un autentic sentiment de daramat, ruginit si lovit de toate intemperiile naturii. Si pentru a-i da un si mai acut sentiment de epava, acvariul trece pe sub epava. Nava cu siguranta ca va evoca amintirile multe povesti cu fantome ce ii sunt caracteristice liniei de coasta a Africii de Sud.

Legenda spune ca la sfarsitul secolului trecut fantoma navei a fost vazuta in portul Durban venind dinspre sud. Docherii spuneau ca saptamani mai tarziu de la aceasta viziune, nava a aparut pe aceeasi directie, dar mult mai aproape de tarm. Parea a nu avea nici un nume, nu raspundea la niciun semnal si nu flutura niciun steag. Unii spun ca s-a pierdut, altii spun ca a plecat intr-o misiune secreta. Cum nu s-a ajuns la o concluzie comuna, nava a inceput sa se imprime in mintile localnicilor ca „Fantoma”.

Restaurantul are o oferta de nerefuzat: snorkelling si cina in acelasi pachet: un rechin inoata pe sub restaurant in timp ce in farfurie se incearca deschiderea unor stridii.

Comentati?