… sau doar incercati sa gasiti un mod placut de a petrece undeva intre 5 minute si … restul lunii … cred ca ar trebui sa vizitati „The Food Timeline”, un site fascinant ce urmareste istoria a diferite feluri de mancare de la inghetata, la salata de cartofi si pana la … sa spunem … mancarea de avion. Lucrurile cu siguranta s-au schimbat pentru mancarea de avion de la acest articol din „Los Angeles Times” publicat în 1962:
„Tocmai am descoperit unul din restaurantele din lume cu adevarat spectaculoase. Este un loc intim, putin exploatat de Trans World Airlines, la circa 35.000 de picioare deasupra Atlanticului. Exista doar un singur neajuns totusi: Pasagerii au devenit atat de rasfatati de alimentele cu care sunt tratati, incat uneori cineva refuza sa coboare din avion atunci cand avionul atinge solul.
TWA a aflat ca era ziua mea si a insistat sa faca o petrecere (agentii de la rezervari verifica pasaportul fiecarui pasager pentru acest motiv). Stewardesa mi-a adus un tort de vanilie cu doua straturi pe care scria „Cele mai bune urari”.
Toata lumea a primit o brosura in care se explica: „Un meniu de ambasador regal este o suma de impresii … clinchet de pahare de cocktail … zanganitul fragil si rece al bauturilor expert amestecate … gustoasele gustari …” Brosura explica faptul ca acesta era doar inceputul – doar o incalzire pentru felurile ce urmau sa vina, cum ar fi caviarul Beluga, somonul afumat din Noua Scotie si medalionul de homar proaspat.
Pentru a vedea cum am ajuns de la caviar Beluga la „va trebui sa platiti suplimentar pentru alune”, verificati sectiunea de cronologie alimentara de pe The Food Timeline. Iar daca va place sa va uitati pe fotografiile meniurilor de avion, acest site este pentru voi”.