(S)he’s like the wind

star patrick swayze

„Patrick Swayze s-a stins în pace alaturi de familie dupa ce s-a luptat cu boala mai bine de 20 de luni”, a declarat publicista actorului, citata de Reuters. Sex-symbolul sfârsitului de mileniu a murit ieri noapte dupa o lunga suferinta provocata de un cancer la pancreas.

Patrick Swayze s-a nascut in Texas si a devenit unul dintre marile staruri de la Hollywood în 1987, când a jucat în Dirty Dancing. Alaturi de Jennifer Grey a vrajit inimile a milioane de adolescente intrepretandu-l pe instructorul de dans Johnny Castle.

patrick-swayze_1

În ianuarie 2008 a fost diagnosticat cu cancer la pancreas, una din cele mai letale forme de cancer. Desi atunci cand I-a fost anuntata boala ficatul era si el afectat nu a renuntat la o noua provocare alaturi de intentia sa ferma de a lupta cu boala: a acceptat rolul principal in serialul „The Beast”. „Cred ca toata lumea a crezut ca mi-am pierdut mintile”, a spus el într-un interviu la începutul lui 2009, cand el de fapt era furios mai degraba decat speriat. A refuzat sa ia medicamente pe perioada filmarilor ca sa nu ii afecteze prestatia actoriceasca.

Dirty Dancing, rampa lui de lansare, realizat cu un buget extrem de modest si aproape taiat de pe lista de proiecte ale studiourilor, a devenit hit de box-office, a avut doua nominalizari la Globul de Aur pentru Patrick Swayze si Jennifer Grey si a câstigat Oscar pentru melodia The Time of My Life.

„Nord si Sud”
Red Dawn (1984) nominalizare la Globul de Aur
Dirty Dancing (1987)
Road House (1989)
Ghost (1990) nominalizare la Globul de Aur
Point Break (1991).
Sexiest Man Alive in 1991 de revista People
Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar (1995) nominalizare Globul de Aur

dirty-dancing-cover

Patrick Swayze dansand cu sotia sa Lisa Nieme pe melodia “All The Man That I Need” ca un omagiu multiplei premiate din acel an Whitney Houston:

Alyssa Milano: “Odihneste-te in pace Patrick. Ai fost un mare talent. Si mult mai important … un adevarat gentleman.”

Kirstie Alley: “Voi pastra intotdeauna in suflet pretioasele mele amintiri cu Patrick… ne-am distrat atat de mult impreuna … intoarce-te repede Patrick, avem nevoie de tine aici pe pamant.”

patrick

Pe Twitter, solistul trupei “New Kids on the Block”, Donnie Wahlberg a scris: “Moment de tacere si respect … Tocmai ne-am pierdut subiectul unuia din cele mai bune cantece ale noastre din toata cariera … si un adevarat Star … R.I.P. Patrick Swayze.”

Actorul Rob Lowe a spus ca si-a “piperdut un frate”. A adaugat: “Patrick a trait o mie de vieti intr-una singura. A fost un talentat si experimentat dansator, si-a scris singur melodiile, a jucat in filme de success, era un uluitor calaret. Dar lucrul ce mi-l voi aminti cu mare drag intotdeauna a fost povestea lui de dragoste cu sotia sa Lisa.”

Lowe a mai adaugat: “A fost fratele meu de doua ori in film, in The Outsiders cand aveam 17 ani si apoi in Youngblood. Asta seara mi-am pierdut un frate.”

point break 1991

Jennifer Grey, 49 de ani, partenera sa din Dirty Dancing: “Cand ma gandesc la el, ma gandesc ca sunt in bratele lui, in tinerete, dansand, exersand ridicarea din mijlocul lacului inghetat, petrecand o perioada senzationala filmand la acel film ce noi il credeam mititel si la care nu se va uita nimeni, niciodata.”

J.Grey a mai adaugat: “Patrick era un cowboy adevarat cu o inima sensibila.” Intr-un comunicat a declarat: “Nu a fost deloc surprinzator pentru mine razboiul ce l-a declarat cancerului. El a fost intotdeauna un curajos si un om demn. Patrick a fost o combinatie rara si frumoasa de masculinitate cruda si uimitoare gratie”. “Inima mea este alaturi de sotia si iubita sa inca din copilarie, Lisa Niemi, mama sa Patsy, si restul familiei sale.”

ghost 1990

Demi Moore, partenera sa din Ghost spune “lumina sa va straluci de-a pururi”. “Patrick, esti iubit de atat de multi iar lumina ta va straluci intotdeauna in vietile noastre ale tuturor”. “I love and will miss you Patrick.”

Whoopi Goldberg, si ea colega in Ghost, a adaugat: “Patrick a fost cu adevarat un om bun, simpatic si unul caruia ii datorea atat de mult incat nu voi putea vreodata sa il rasplatesc. Dar eu cred in mesajul filmului in care am jucat impreuna, asa ca stiu sigur ca el va fi pe-aproape, a mai adaugat Woopi”.

“She’s Like the Wind” una din piesele compuse si interpretate de el:

Un comentariu pe “(S)he’s like the wind

  1. Pingback: Un banal post despre droguri, alcool şi abuzuri – Ovidiu Militaru

Comentati?