Mancare, festival, arta

sydney-international-food-festival_1V-am prezentat in urma cu cateva zile Festivalul International al Mancarii ce va fi organizat toata luna Octombrie in Sydney Australia. Pe langa logistica, sponsori si o organizare ce da semne ca va fi ireprosabila – un mic exemplu doar: ei au deja desfasuratorul exact al evenimentelor pe o luna intreaga – sunt cateva amanunte ce m-au fermecat. Si daca ar fi mai aproape, zau ca m-as urca in avion sa merg pana acolo!

Despre steagurile tuturor participantelor „gatite” din mancarurile emblema ale respectivelor tari v-am pomenit deja in AICI unde le si puteti revedea. Despre altele (evenimente ca „Prezentarea Chef-ilor” sau „Nebunia barbecue-ului”) am sa va scriu la momentul respectiv.

Astazi am sa va spun ca m-au dat gata cu faptul ca fiecare eveniment are cateva tag-uri asociate:
– este „wheelchair accesible” deci la eveniment poate participa absolut oricine chiar si cu dizabilitati; la noi nici la toate spitalele, magazinele sau in autobuz nu au acces acesti oameni.
– apoi este „child friendly”, adica linistiti va puteti lua copiii cu voi; vor gasi aici pe langa mancaruri ce le pot consuma si ei, spatii si persoane special dedicate lor. Vor fi supravegheati, vor fi in siguranta iar parintii se vor putea simti bine.
– iar al treilea lucru ce m-a fascinat este ca desi ar putea fi „Nebunia gratarului” de exemplu, exista – chiar si in acest caz – „vegetarian options”.
Asta numesc eu dovada civilizatiei (printre altele) si a dragostei pentru mancare si oameni.

George Bernard Shaw spunea odata: „Nu exista dragoste mai sincera decat cea pentru mancare” si cand cineva ajunge sa cunoasca ceea ce se numeste cultura pentru mancare a Australiei si influenta imigrantilor asupra bucatariei lor, inclin sa cred ca nu exista vorbe mai adevarate.

Mission Restaurant Bar va gazdui un eveniment intitulat: „My heart, my food, my country” ce nu va fi doar o simpla degustare de mancaruri specifice tarilor participante. Evenimentul intra la categoria: Food and Art, iar artistii de-a lungul timpului au folosit bucataria si mancarea ca sursa de inspiratie in munca lor, asa ca de ce sa nu fie si de acesta data impreuna?

Tot la categoria „Food and Art” intra si „Shoot the Chef” si ca sa va faceti o idee despre ce inseamna fotografiile si Chef-ii la Festivalul International al Mancarii din Sydney, am sa va arat cateva exemple ale fotografiilor de anul trecut. Cele de anul acesta … dupa ce se va fi incheiat acest festival. Asa ca, daca aveti timp si posibilitati, mergeti la Sydney!

1

1a

2

2a

3

3a

4

Comentati?