Picaturi de … paradis

Nu sunt imuna la farmecul insulelor private, chiar daca imi vor fi vesnic inaccesibile. Dar cine e oare? Problema este ca sunt incredibil de scumpe. 60 de acri de paradis tropical numai pentru tine? Este foarte frumos daca te numesti Mel Gibson sau Nicolas Cage. Si cum eu nu-s, iata o idee ce ar putea face visul detinerii unei insule, o idee fezabila: mici insulite cu case deja pe ele. O „palma” de pamant, o casuta, si suficient spatiu cat sa legeni o pisica.

Fotografia de mai sus (prima) este a unei case in Las Isletas, Nicaragua. Situata in Lake Cocibolca, este una din cele 365 de insule ridicol de mici, multe din ele ocupate de pescarii locali sau de turistii in cautare de locuri izolate. Sub ea este Just Room Enough, o casa/insula privata in Thousand Islands, Great Lakes, unde casa aproape ca ocupa intreaga insula. Lasandu-le proprietarilor doar o palma de gradina, si asta doar la reflux.

Casa palat (de mai sus) este Dunbar Rock in Guanaja, Honduras. Practic imprastiindu-se peste marginea microscopicei insule, are 6 dormitoare si o priveliste incredibila. Si mai presus de toate, este de vanzare – la un pret aproape accesibil, realizabil, de doar 1,7milioane $.

Urmatoarea este Clingstone, in afara Newport, Rhode Island. Literalmente aderand la stancile ce o populeaza, conacul de 23 de camere dainuieste de peste 100 de ani, batut de uragane si restaurat in anii ’60, dupa ce a fost cumparat de actualul sau proprietar pentru numai 3.600$.

Intre timp, pe Columbia River langa Mosier, Oregon, veti gasi Eighteenmile Island. Poate parea nelocuita dar de fapt se faleste cu o casa de lemn pe trei nivele ce a fost construita in 1969. A fost scoasa la vanzare anul trecut la 1,4 milioane.$

Si in sfarsit (desi stim ca trebuie sa fie mai multe) … mai degraba extraordinara Towan Island langa Newquay in Cornwall, Anglia. Prezentata in filmul baietilor de la Beatles, The Magical Mystery Tour (1967) si locuita de un viconte si a lui sotie, a fost intr-o vreme „suspectata” a fi cea mai mica insula de pe pamant locuita in permanenta, full-time. Oricum, Uniunea Europeana a decis de curand ca nu poate fi nici macar clasificata drept o insula pentru ca are sub 50 de rezidenti. Lady Long (sotia vicontelui) spunea, „Este o mare dezamagire. Ni s-a tras covorul de sub picioare. Nu numai ca nu suntem cea mai mica, dar nici macar nu vor sa ne considere o insula”. A fost scoasa la vanzare in urma cu vreo doi ani la pretul de £750,000.

Comentati?