Destul cu griul! Haideti sa vedem niste culori … indiene

 Destul gri! Gata. Peste tot in lume economia arata mai mult decat gri. Oare nu-i tocmai acum vremea sa aducem la viata ceva culoare? Ce ziceti de … culoarea de la capatul tunelului …

In fiecare an in Martie, populatia Indiei face asta, Holi, festivalul culorilor, care celebreaza sosirea primaverii. Festivalul incepe cu un foc in aer liber facut din ramuri si frunze ramase de peste iarna.

Focul este menit sa semnifice distrugerea raului, iar caldura deasemenea este o readucere aminte ca iarna a ramas in urma iar vara fierbinte urmeaza sa vina. Ardem resturile, o luam de la capat cu un inceput proaspat, lasam in urma dezamagirile si privim inainte spre vremuri mai bune.

Festivalul culorilor are origini antice si celebreaza triumful „binelui” asupra „raului”. Holi este festivalul eliberarii de normele sociale. Culorile sunt imprastiate pe oameni imbracati in haine albe, si intreaga comunitate pare sa se uneasca intr-o mare fraternitate fara nicio diferenta intre caste, credinta, culoare sau sex.

Am adaugat si un interesant video de la Bollywood care sper sa va placa:

Comentati?