Cumpara cineva o tara?

Peste 400 de letoni au intocmit si semnat o scrisoare adresata lui Roman Abramovici (miliardarul rus)cerandu-i sa le cumpere tara, scria la inceputul lunii site-ul leton novonews.lv, citat de RIA Novosti. Scrisoarea, postata pe petitonline.com, spune:

„Draga domnule Abramovici. Dupa cum stiti, tara noastra, Letonia, a falimentat si in prezent negociaza cu FMI vanzarea sa pentru suma de 7,5 miliarde de euro. Am dori sa va ganditi la posibilitatea de a cumpara Letonia: oamenii sunt placuti si muncitori, mediul curat si aveti suficient spatiu pentru a va ancora iahtul”.

Letonia este tara europeana care inregistreaza cel mai grav declin economic de la declansarea crizei in care se zbate mai tot globul.

Abramovici este al doilea cel mai bogat dintre rusi, averea sa fiind estimata la 23 de miliarde de dolari, si este cunoscut ca patron al clubului de fotbal Chelsea.

Cererea catre Abramovici nu este insa singura optiune a letonilor; circa 2.000 dintre ei au postat o petitie pe internet, cerand guvernului Suediei sa le „ocupe” tara.

Comentati?