Cainele erou

Ati auzit de fapte de eroism facute de catei. Ca si-au salvat de la moarte stapanii sunand la serviciile de urgenta, sau ca au latrat pana cand au atras cuiva atentia si astfel au reusit sa salveze viata unui om. Dar in mai toate cazurile era vorba de caini special antrenati sa faca acest lucru. Eroul despre care vorbim astazi este un catel fara stapan ce a luptat sa traga la marginea drumului (adica a unei autostrazi periculoase si aglomerate) cu un trafic infernal, un alt catel ce agoniza dupa ce fusese lovit de o masina. S-a intamplat in Santiago de Chile, America de Sud. Imaginile unei camere de supraveghere a traficului ne arata gestul absolut incredibil al eroului nostru: incercarea de a trage din calea masinilor – ce se scurg pe autostrada – pe prietenul sau ranit, ignorand pericolul la care se expune, pe spatiul ce desparte sensurile de mers ale autostrazii. Niciun automobilist nu a oprit sa ajute cateii, dar o echipa de intretinere a autostrazii apare pe sfarsitul inregistrarii video.

Traducerea spuselor comentatorului filmului (ce apartine Azteca America Colorado) spune cam asa:

„Aceste imagini vazute pe o camera de supraveghere arata o situatie foarte comuna a autostrazilor noastre supra-aglomerate. E normal sa vedem caini incercand sa traverseze autostrada. In acest video, vedem acest caine luptand pentru viata sa pentru ca a fost lovit de o masina.”

„Ceea ce este cu adevarat miscator este sa vedem actiunea deosebit de eroica a celui de al doilea caine ce incearca sa-l traga de pe autostrada. Vom mai vedea astfel de lucruri pana nu vom gasi o solutie pentru cainii ce locuiesc pe strazi.” Va suna cunoscut?!!

Comentati?