Ciocolata cu mirodenii si fructe uscate

Am primit de la Kirakiralina o reteta pentru o prajitura delicioasa (multumesc mult!); de fapt ce nu e delicios la un desert cu ciocolata?!

300 g ciocolata fondanta (50% cacao)
200 g ciocolata extrafondanta (70% cacao)
380 ml smantana pt frisca
10 cuisoare praf
2 lingurite scortisoara
¾ lingurita nucsoara
12 smochine uscate
150 g migdale prajite si curatate de coaja
150 g alune curatate de coaja si prajite
30 g coaja de portocala
zahar pudra pentru „machiat” prajitura la final
1 lingura de cognac Grand Marnier sau altceva dupa preferinta.

Se unge cu unt o tava de cca 18×18 cm si 4-5 cm profunzime (sau cat credeti voi ca merita sa fie de groasa la final), apoi se tapeteaza cu hartie speciala pentru cuptor. Se topeste toata ciocolata la bain marie. Smantana, impreuna cu toate mirodeniile, se amesteca si se incalzaste pe foc, fara a se aduce la fierbere. Ciocolata topita (si inca in stare lichida) se amesteca cu cognacul si cu smantana cu mirodeniile. Se torna in tavita un strat de compozitie, apoi se presara fructele uscate si se trimite automat la frigider. Va doresc … placeri multiple!

Comentati?