De maine putem pleca in spatiu

Din categoria lucruri inutile ce implica o gramada de munca si resurse, va prezentam astazi ultima aberatie: o noua moneda; nu este una care sa fie convertibila in lire sterline, euro sau dolari; n-o putem folosi nici macar precum jetoanele de la cazinouri sau de prin parcurile de distractii.

Nu, aceasta moneda are o „utilitate” mult mai … nepamanteana, este moneda pentru calatoriile intergalactice: se numeste Quid, acronim pentru Quasi Universal Intergalactic Denomination, adica in romana Moneda Quasi Universala Intergalactica.

Este proiectata pentru a rezista la presiunea calatoriilor in spatiu si nu are margini ascutite sau substante chimice care ar putea rani turistii spatiali. A fost conceputa pentru compania de shimb valutar Travelex de catre oameni de stiinta de la Centrul National Spatial si de la Universitatea din Leicester. Asa ca, in caz ca trebuie sa calatoriti intergalactic, nu uitati sa luati si niste Quid (cred ca pluralul ar trebui sa fie quizi) cu voi. Se pare ca nu functioneaza bancomatele in spatiu!

2 comentarii pe “De maine putem pleca in spatiu

  1. Zilnic ma pregatesc pentru o astfel de calatorie intergalactica strangand lichiditati…se vor repara si bancomatele…dar voi mai tine minte codul ?

Comentati?